Türkiye finallerine katılacaklar

Zonguldaköğrenciler FİZİK, KİMYA, TEKNOLOJİK TASARIM’da Bölge Birincisi oldu

55.TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Yarışmalarında Zonguldaklı Öğrenciler FİZİK, KİMYA, TEKNOLOJİK TASARIM 3 Farklı Alanda Bölge Birinciliği Başarısı gösterdi.

55. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında Ankara Bölgesinde yer alan Zonguldak, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Karabük ve Bartın olmak üzere toplam 7 ilden projelerin değerlendirildiği 100 proje arasından Fizik, Kimya ve Teknolojik Tasarım olmak üzere 3 farklı alanda ilimiz öğrencilerinin projeleri, jüri tarafından değerlendirilerek bölge finallerinde Birinci seçildi ve Bölge Birincileri olarak Türkiye finallerinde ilimizi temsil etme hakkı kazandı.

 İl Millî Eğitim Müdürü Osman Bozkan; TÜBİTAK 2204-A Projelerine katılan ve bölge finallerinde yarışmaya hak kazanan proje sahibi okullara, projelerin danışmanı öğretmenlerimize, proje sahibi öğrencilere teşekkür etti. Fizik, Kimya ve Teknolojik Tasarım 3 farklı alanda Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek olan bölge birincisi 3 projemizin danışman öğretmenlerini, proje sahibi sevgili öğrencileri tebrik ederek ekiplere Türkiye finallerinde başarılar diledi.

Muhabir: Ercan Demir