Zonguldaklı olmak ayrıcalıktır

Bun her zaman ve her yerde gururla söylüyorum

Çarşamba günü Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) ve Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ZONSİAD) Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) işbirliğinde Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Zonguldak’ın Değerleri buluşuyor” etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte Zonguldak’ın değerleri bir araya geldi. Aralarında; Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Gurbet Altay, Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği (ZONSİAD) Başkanı Halil İbrahim Ece, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel ve Orman Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Hüdaverdi Şen, TOBB Fuarlar Komitesi Meclis Başkanı, TOBB Genç Girişimciler Derneği Başkan Yardımcısı TÜYAP Anadolu Fuarcılık Genel Müdür Cihat Alagöz ile çok sayıda il dışından işadamı ve sivil toplum kuruluş temsilcisi hemşehrilerimiz bu etkinlikte bir aradaydık. Başarıya giden yolda hayallerini ve hedeflerini anlattılar.

Gerçekten de çok gururlandım ve mutlu oldum. Bu etkinliğin düzenlenmesi nedeniyle bir Zonguldaklı olarak büyük bir mutluk ve onur duydum. Birliktelik güzel  bir şeydir. Devreklisi, Ereğlilisi, Çaycumalısı, kozlusu, kilimlisi, Gökçebeylisi, bu şehirde yaşayan, bu şehir için kalbi atan herkes Zonguldaklıdır.  Zonguldaklılık ruhu, Zonguldak menfaatleri etrafından bir ve beraber olmak kadar güzel bir şey var mı. Zonguldak Federasyonları ilimizin birer lobisi durumundalar. Zonguldak’ın sesi ve kulağı durumunda olan bu sivil toplum kuruluşlarında görev yapan hemşehrilerimizin omuzlarında ki sorumluluk gerçekten büyük. Kendilerini kutluyorum.

ANKARA’DA ZONGULDAK LEZZETLERİNİ TADABİLECEĞİMİZ BİR LOKANTA NEDEN YOK

Etkinlikte, TOBB Genç Girişimciler Derneği Başkan Yardımcısı TÜYAP Anadolu Fuarcılık Genel Müdür Cihat Alagöz’ün anlattığı bir olay gerçekten büyük bir eksiği ortaya çıkardı

Cihat Alagöz’ün, Erzurum’da arkadaşlarına Zonguldak’ı anlatımından sonra kendisine sordukları; “Peki bu bize söylediğin lezzetli Zonguldak yemeklerini Ankara’da veya İstanbul’da tadabileceğimiz bir lokanta var mı” sorusu karşısında sus pus olduğunu söyledi.

Gerçekten de Zonguldak olarak cevizli ekmeğinden yalancı dolmasına kadar eşsiz lezzette yemeklerimiz var ama Ankara’da, İstanbul’da bu lezzetleri tadabilecek bir lokantanın olmaması büyük bir eksiklik.

Zonguldaklı işadamlarının dikkatine sunuyorum

Ya da Zonguldak dernekleri bir araya gelerek, güç birliği yaparak böyle bir lokanta açılabilir.

 

**

BU DA NE DEMEK OLUYOR ŞİMDİ..

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nu 6 Ocak Pazar günü gerçekleştirilen partisini il kongresinde bir konuşma yapmıştı. Bu konuşmalar arasında Zonguldak’la ilgili önemli şeyler söyledi.

Mesela dedi ki Ereğli’ye ayrı bir üniversite kurulması için önerge vereceğim dedi.

Şimdi ben soruyorum.

Mevcut üniversiteyi daha da güçlendirmek, geliştirmek varken,

Niye küçültmek istiyorsunuz bunu anlamış değilim

Bülent Ecevit Üniversitesi zaten yeterince küçülmedi mi

Zonguldak bir zamanlar Bartın’ı ve Karabük’ü içine alan geniş bir coğrafya iken, ki o zamanki isimli Zonguldak Karaelmas Üniversite’ydi, dev bir üniversiteye sahip iken, Bartın ve Karabük’ün hain siyasetçiler (Ki evet yanlış duymadınız onlar Zonguldak hainidirler) tarafından  Zonguldak’tan koparılması sonucu üniversitemiz yeterince küçülmedi mi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bu ayrışmalardan sonra yeni yeni son yıllarda kendini yeri toparlayabilmişken, yeniden büyüme trendine girmişken, büyümesinin durdurulması, yeniden küçültmek istenmesi de ne demek oluyor. Ne demekmiş o Sayın Milletvekilim, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne Merkez, Kilimli ve Kozlu yeter demek.

Bence çok yanlış

Bu ayrıştırmak değil de nedir 

Ben size bu sözü hiç yakıştıramadım.

Bunun anlamı böl parçala yönet demek değil de nedir

Zaten Ereğli ile ilgili yeterince sorunlarımız var.

Hele hele ilçe siyasetçilerinin (iktidarı muhalefeti fark etmiyor hepsi aynı), il olalım talebini ağızlarından düşürmedikleri bir zamanda,

Ereğli’ye ayrı bir üniversite kurmak için önerge vereceğim demek

Kusura bakmayın ama Ereğli’nin il olmasına zemin hazırlamak anlamına gelmiyor mu? 

Benim aklıma başka bir şey gelmiyor

Sayın vekilim eğer böyle bir amacın varsa ki hiç teşebbüs etme şimdiden söyleyeyim

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Yolunu kaybetmiş birine yön sorulmaz