Cumhuriyetimizin kuruluşunu 100. yıl dönümü Zonguldak'ta büyük bir coşkuyla kutlanacak.
Zonguldak Belediye Başkanı Dr Ömer Selim Alan da bugün esnaflara Türk bayrağı dağıttı.

Beraberinde AK Parti Merkez ilçe başkanı Hüseyin Yıldız ve belediye meclis üyeleri ile birlikte esnafları tek tek ziyaret eden Başkan Ömer Selim Alan hem esnafların Cumhuriyet Bayramını kutladı hem de esnaflara camlarına asmaları için Türk bayrağı takdim etti

Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan, Cumhuriyetimizin 100. yılını Zonguldak'ta daha coşkulu şekilde karşılamak için 2000 Bayraktar attıklarını belirterek şunları söyledi.

"Merkez ilçe başkanımız, meclis üyelerimizle beraber Gazipaşa'da esnafımıza anlı şanlı Türk bayrağımızı hediye ediyoruz. Malum 29 Ekim'i kutlamaya, 100. yılını kutlamaya sayılı günler kaldı. Biz tabii ki her esnafımızın her vatandaş evinde vardır ama 100. 
yıl olması vesilesiyle Cumhuriyetimizin ilk vilayeti Zonguldak'ımız da daha bir heyecanlı, daha bir coşku dolu 100. yılı kutlayalım, karşılayalım istiyoruz. Bu sebeple de arkadaşlarımızla beraber Gazipaşa'da ki esnaflarımızı 2000 adet Türk bayrağını hediye ediyoruz. Vatandaş yolda görüp isteyenlere da hediye ediyoruz. 
Dediğim gibi her zamankinden daha coşkulu, daha heyecanlı gururla inşallah pazar akşamı bütün ülkede Türkiye Cumhuriyeti'nin bayramı. En büyük bayram. 29 Ekim'i hep beraber 100. yılı karşılayacağız. Nice yüzyıllara diyoruz. Cumhuriyetle dolu. İnşallah nice birlikte, huzurlu, mutlu bayramlar kutlarız.

Tabii tüm insanlığın barış içinde, huzur içinde yaşadığı, malum. Filistin'de ki kardeşlerimiz şu an büyük acı çekiyorlar. Bizlerin de içi parçalanıyor. İnşallah bu tip acıların bir an önce son bulduğu daha güzel günler yaşamak dileğiyle. Bizler de tabii dua ediyoruz. Dediğim gibi bu vesileyle de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tüm hemşehrilerimi şimdiden kutluyorum. 
Dediğim gibi huzur içinde içinde, barış içinde tüm insanlık beraber kutlarız.

Kaynak: Ercan Demir