İddialara göre, 8 yıl dini nikah ile birlikte yaşayan Y.Ç.'nin İ.M.'den 5 yıl önce erkek çocuğu dünyaya geldi. Ancak çift geçen yıl aralarında yaşanan tartışmalardan dolayı ayrıldı. Ayrıldıktan sonra 5 yaşındaki çocuğunu yanına alan anne İ.M.'nin kötü muamelede bulunduğunu ve yanında uyuşturucu madde kullanıldığını iddia eden baba Y.Ç., savcılığa şikayette bulundu. Y.Ç., elindeki görüntüleri de savcılığa teslim etti. Suç duyurusunun ardından Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İ.M.'nin kaldığı eve operasyon düzenlendi. Operasyonda uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonun ardından anne İ.M.'ye uyuşturucu madde kullanmak ve aile yükümlülüğünü ihmal etmek suçundan adli işlem başlatıldı. 5 yaşındaki çocuğun ise geçen Mart ayında devlet koruması altına alındığı öğrenildi.

OLAY NEYDİ?

Zonguldak'ta yaşanan baba Y.Ç. (37), eski eşi İ.M'nin uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve eski eşinin arkadaşlarının 5 yaşındaki oğlu A.D'ye cinsel istismarda bulunduklarını idda etti.

Baba Y.Ç, konuyla alakalı olarak şikayette bulunduğunu, anne İ.M. ve arkadaşlarının gözaltında alındığını ancak mahkeme tarafından denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakıldıklarına dikkat etti. Baba Y.Ç, davanın takipçisi olduğunun altını çizdi.

Konuyla alakalı olan Y.Ç. yaptığı açıklamada şunları şöyledi:

“Eşimle ayrıyız ancak oğlumun uyuşturucu içen bir kadın ve arkadaşlarının yanında kalmasını istemediğim için şikayette bulundum.  İçlerinde erkeklerinde olduğu bir grup oğluma cinsel istismarda bulundular. Oğlumu gazinolara getirip o yaştaki bir çocuğunun gözünün önünde uyuşturcu madde kullandılar. Şikayet üzerine gözaltına alındılar. Ancak mahkeme denetimli serbestlik verdi. Savcılık oğlumunun görüntüleri olduğu için hepsinin telefonuna el koydu. İncelemeye aldı. Süreç devam ediyor. Oğlum ise devlet tarafından Sevgi Evlerine verildi. Bu seferde beni sosyal medyadan fake hesaplarla ekleyip tehdit ediyorlar. Yazışmalarda para isteyip zorbalık yapıyorlar. Adalete sığınıyorum ve gereken yapıldın istiyorum” diye konuştu.

(İHA)

Editör: Oğulcan Öz