Kuyumcu ve dövizci Ethem Demirci, altın ve doların düşüş yaşamasıyla beraber vatandaşların daha çok elinde bulunan döviz ve algını bozdurmaya geldiğini söyledi.

Merkez bankasının faiz artırımı ile beraber dolar ve altında düşüşün sürdüğünü ifade eden Kuyumcu ve dövizci Ethem Demirci, alım talebinin durduğunu söyledi. Vatandaşların daha çok düşüş olacağını düşündüğü için daha çok altın ve dolar bozdurmaya geldiğini ifade eden Demirci konuşmasında şu ifadelere yer verdi;"Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla beraber dolar, euro ve otomatikman altında ons olarak düşüş sağladı. Dolayısıyla halkımız dolar, euro ya da altına talebi biraz durdurdu gibi gözüküyor şu anda. Neden durdurdu çünkü Daha düşecek düşüncesi var. O bakımdan. Şimdi gurbetçi vatandaşlarımız da artık dönüş yolunda olduğu için fazla gurbetçi de kalmadı. O yüzden bozma da artık çok fazla yok. Şu anda Kapalı Çarşı'daki doların 26,700-27  aralığında, Euro 28, 829 aralığımda altında 24 ayarı 1690 liraya düştü. Kaç liradan geri geldi, 1750 civarından geri geldi. Bunun geri gelmesinin sebebi biraz önce söylediğim gibi Merkezi Bankası'nın faiz artırımıyla alakalı talep olarak şu an için öyle çok yoğun bir talep maalesef yok. Genellikle bozdurmaya geliyor vatandaşlarımız. Onları bozdurmaya gelmesinin sebebi de daha çok düşecek endişesiyle bozdurma giriyor yani alımı fazla öyle çok fazla yok .

BU GİDİŞATA GÖRE BİRAZ DAHA DÜŞME OLUR!

Şimdi tahmin biz yapamıyoruz. Neden yapamıyoruz, Şimdi Merkez Bankası Başkanımız ve hazinenin başkanı da değişti. Tabii dolayısıyla politikalar da değişti. Şimdi bu politikalar değişince bütün rakamlar otomatikman yeniden şekilleniyor. Daha yeni olduğu için, çok fazla bir tahmin yapamıyoruz ama bu fiyatlarda çok duramayacağı kanaatindeyim. Biraz daha geri gelir. Geri geldikten sonraki önümüzdeki ay ve ondan sonra On iki ay yapılacak. Merkez Bankası kararlarının ne olacağı gösterilmesi lazım. Ondan sonra anca politika şekillenebilir. Şu gidişata göre biraz daha geri çekilme olacak gibi gözüküyor.

(Haber:Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz