Zonguldak’ta değişmeyen tek şey değişmemekti.

Nasıl yani diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum.

Zonguldak’ı yıllar önce gurbet hayatına çıkan insanlar Zonguldak’a tekrar geldiklerinde dedikleri ortak nokta hep şuydu.

Zonguldak hiç değişmemiş

Hatta eskisinde daha da kötü olmuş

Hatta ve hatta Zonguldak’a dışarıdan gelen tanımış gazeteciler politikacılar ve sanatçılar ilimize geldiklerin de dert yandıkları ve hayıflandıkları şey, Zonguldak’ın kent merkezinin çok kötü bir görünüme sahip olduğunu üstüne basa basa söylüyorlar ve biz Zonguldaklı bunu hep ezikliğini hissediyorduk.

Ve şimdi bu kör talihimiz değişiyor

Zonguldak’ın o kötü çehresi tamamen değişiyor.

Vali Ahmet Çınar’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda hazırlanan; kentsel tasarım ve küçük ölçekli turizm projeleri olan; “Zonguldak Kıyı Yenileme”, “Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi”, “TTK Rombaki Çocuk Bilim Merkezi”, “Gümeli Tabiat Anıtı Ziyaretçi Merkezi ve Gümeli Belde Meydanı Projesi”, “Kadıoğlu Mozaikleri”, “Madencioğlu Şelalesi”, “Çayırköy Mağarası ile Değirmen ve Çevresi”, “A Tipi Misafirhane”, “Zonguldak TSO Apiterapi Köyü”, “Kandilli Köy Pazarı ve Endüstri Mirası Ziyaretçi Merkezi”, Aşağı Kandilli”, Harmankaya Kanyonu Yürüyüş Parkuru”, “Çaycuma Filyos Master Plan ve Fuar Alanı” için hazırlanmış projelerin tanıtım gerçekleştirildi.

Size tekbir şey söyleyeyim

Eğer bu projeler bir gerçekleşirse varsa Zonguldak hak ettiği modern bir yapıya kavuşacak.

Zonguldak olarak bu projelerin uygulanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar,  Bu konuda oldukça kararlı

Basın toplantısında İstanbul’da ki boğazda Florya’da bulunan tüm kaçak yapıları yıktığından bahsetti ki, Zonguldak’takileri hayli hayli yıkar.

Vali çınar çok kararlı olduğunu deklare etti

Zonguldak’ın güzel bir çehreye kavuşturacak 

Sabırsızlıkla bekliyoruz

Bu projeler önümüzde ki 2 yıl içinde uygulanacak Allah’ın izniyle

 

**

FEVKANİ KÖPRÜ ALTI ESNAFI ALTERNATİF GÖSTERİLDİĞİ TAKDİRDE TAŞINMAYA HAZIR

Vali Ahmet Çınar düzenlediği basın toplantısında, “Her ne kadar sorumluluk belediyede de olsa şahsen Fevkani Köprüsünün yıkılmasından yanayım. Lavvuar alanı projesinde 50-100 tane işyeri yapılarak, fevkani köprü altında ki esnaf buraya taşınırsa, fevkani köprüsünün yıkılabilir. Fevkani köprüsü Zonguldak’ın önünü tıkıyor” demişti.

Vali Çınar’ın bu sözlerini Fevkani Köprü altında ki esnaflara sordum Esnafların büyük bir kısmı, “Bize bir alternatif gösterilirse neden olmasın. Lavvuar alanında güzel bir mimari yapıda güzel bir çarşı yapılırsa, ki lavvuar alanında merkezi bir yerdir, elbette ki taşınırız. Bunda hiçbir sorun olmaz. Ama çadır gibi yapı yapıta taşını derlerse o zaman iş başka. Sıkıntı olur. Fevkani köprüsü oldukça eski zaten. Yıkılmasından elbette bizlerde korkuyoruz. Ama alternatif olmadığı sürece buradan çıkmamız mümkün değildir” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

Aklın yolu bir

Lavvuar alanını TOKİ tarafından yapılacağı belirtiliyor.

Vali Ahmet çınar, yapılacak olan projeyi denildiği gibi güzel bir mimari yapıda işyerleri yapılırsa, esnaf sıkıntısız bir şekilde taşınmaya hazır.

Ama bunu için yetkililerin adım atması gerekiyor.

 

**

GÜNÜN  SÖZÜ: Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. Öldüm der durur, yine de yaşarsın.- (Mevlâna)