Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, 28 Nisan 2024 yılında yapılacak olan engellilere yönelik EKPSS sınavına hazırlık amacıyla Zonguldak'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile haırlık kursu düzenleyeceklerini bildirdi.

Ocak 2024 tarihinde başlayacak olan kurs için engellilere katılım ve kayıt olması çağrısında bulunan Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin şunları söyledi;

 "Zonguldak'ta EKPS'ye girecek olan  engellilere yönelik hazırlık  kursu düzenlenecek.
Bilindiği gibi 2 yılda bir engellilerin kamuya yerleştirilmeleri için lise ve yüksekokul mezunlarının girdiği EKPSS 2024  yılında 28 Nisan tarihinde gerçekleşecek. 
Biz de yıllardır bilindiği gibi Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak Milli Eğitim ve Halk Eğitimle ortak  yaptığımız bu sınav için hazırlık kursunu tekrar yapmak için gerekli görüşmeleri yaptık. Bu kursa katılan arkadaşlarımız daha önceki kurslarda büyük fayda gördüklerini bize ilettiler ve sınav başarısına büyük etki ve sağladığını söylemişlerdi. 

Ben buradan tekrar EKPSS'ye girecek yani 2024  yılındaki 28 Nisan'da yapılacak sınava girecek olan engelli arkadaşlarımız tabii lise, ön lisans ve lisans mezunu engelliler için, İlkokul ve ortaokul mezunu engelliler bilindiği gibi kur'ayla giriyorlar. Onlar sınava girmiyorlar. 

Bu arkadaşlarımız yani yüksekokul mezunu arkadaşlarımız kursa katılmak için derneğimize gelip kimlikleriyle kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Belli bir sayıya ulaştığımız zaman hemen yani ocak ayının başında bu kursu başlatmayı düşünüyoruz. 
Ben buradan Engelli EKPS'Sye girecek olan aday adaylarının bu kursa katılmalarını kendilerine çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Ve kayıt yaptırmaları için biz derneğe kayıtlarını bekliyoruz. 

Kaynak: Ercan Demir