Fırıncı esnafı Şenol Şanal, 230 gram ekmeğin 10 liradan satılması için 8 imzalı olarak dilekçe verdiklerini söyledi.

Artan maliyetler karşısında bu zaman kaçınılmaz olduğunu belirten Şenol Şenol, bu zammın Aralık ayında uygulanmasını beklediklerini belirterek şunları ifade etti;

''HATTA MALİYETLER BİZE  BUNA MECBUR BIRAKTI''

"Artan maliyetler nedeniyle artık üretimde yaşanan zorlukların had safhaya gelmesi nedeniyle böyle bir talebimiz olduğu Doğrudur. Yeni fiyat Belirlenmesi için esnaf birliklerine müracaat ettik. Yazılı müracaatımız 230 gram ekmeği 10 lira olarak belirlenmesi yönünde. Bununla ilgili ilgililer değerlendirme yapacak. Sanıyorum aralık ayının ortasına doğru da bir sonuç elde ederiz. 

''DİLEKÇEDE 7-8 ARKADAŞIMIZIN MÜŞTEREK İMZASI VAR''

Üretimden etkilenen herkesin bu konuda payı var. Yani dolayısıyla kişi sayısı çok önemli değil. Maliyet artışları yüksek olduğu için herkesi ilgilendiriyor. Ama bizim hazırladığımız dilekçede 7 veya 8 arkadaşımızın müşterek imzaları var. Dolayısıyla meslek grubunu temsil ettiği için bu herkese yayılmış oluyor. Herkesi bağlayan bir talep oluyor. 

 ''230 GRAM EKMEK 2 10 LİRA ,460 GRAM EKMEĞİ 20 LİRA OLARAK TALEP ETTİK''

230 gram ekmeği 10 lira olarak talep ettik. Tabii bunun katlarıyla değerlendirme yapılıyor. 460 gram ekmek 20 lira. 1 kg 100 gram ekmeği de 40 lira olarak belirlenmesi yönünde talebimizi ilettik.  

Kaynak: Ercan Demir