Türkiye’nin hemen hemen tüm büyükşehirlerinde ve çok sayıda ilde halk ekmek mevcut bulunuyor
Ama Zonguldak’ta yok işte
Neden yok
Zonguldak halkı Halk Etmek imkanından neden faydalanmasın ki
Zonguldak halkı da ucuz ekmek yemelidir
Biliyorum fırıncı esnafı bu talebe tepki gösterebilir ama maalesef bu gerçekleri değiştirmiyor ki
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a buradan sesleniyorum
Zonguldak’ta halk ekmek uygulaması yapmalıdır
Ya da belediyeye ait büfelerden halk ekmek gibi ucuz ekmek satılmalıdır
Eminim ki Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan bu fikri olumlu karşılayacak ve harekete geçecektir.
Hele hele ekmeğe zam talebinin gündemde olduğu bu süreçte halkımız ucuz ekmek yemeği fazlasıyla hak ediyor.


**


HAKLI TALEPLER DİKKATE ALINMALI

Önceki gün Zonguldak Büro Emekçileri Sendikası’na bağlı emekçiler, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde ‘Çalışırken ölmek istemiyoruz’ yazılı pankart açtılar, haklı taleplerini dile getirdiler, SGK İşyerlerinde vakaların her geçen gün arttığına dikkat çektiler. Bilim insanlarının pandemiyle mücadelede tam kapanma çağrısı yaptığı bir süreçte, sağlık emekçilerinin canları pahasına pandemiye karşı mücadele ettikleri bir ortamda, bütün kamu emekçileri de kamu hizmetlerini aksatmamak için özverili çalışmalarını sürdürürken ne yazık ki bu süreçte yayınlanan genelgelerle kamu kurumlarının kendisi uymuyor.
Zonguldak Büro Emekçileri Sendikası Şubesi Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Alper Kaya, SGK, İŞKUR, Maliye ve Adliye olmak üzere işyerlerinde, yayınlanan genelgelere tüm uyarılara rağmen uyulmamakta ısrar edildiğini söyledi. Kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma süreci bahane edilerek özellikle SGK’da mesai saati uygulamasına ve dönüşümlü çalışmaya son verilirken 60 yaş üstü çalışanların idari izinli oldukları halde işyerlerine çağrılmaya devam edildiklerini, SGK’nın işi daha da ilerleterek hafta sonları sokağa çıkma yasağı olduğu halde hafta sonu çalışması için İçişleri Bakanlığı’na başvuru yaptığını söyledi.
Bu gerçekten çok ağır
SGK çalışanların sağlığını hiç düşünülmüyor
Son bir hafta içerisinde Şırnak, Kayseri ve son olarak Zonguldak’ta Mehmet Kıran ile birlikte üç SGK emekçisi Covid-19’dan dolayı vefat etti.
Dolayısıyla tedirginlik had safhada. 
Ve haklı olarak kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma sürecinin bir an önce haziran ayına kadar ertelemesi ve işkollarında salgına karşı önlemlerin tekrar başlatılmasını talep ediyorlar. 
Bu son derece vicdani bir taleptir.
Yaşam hakkı için mücadele etmeye devam eden kamu emekçilerinin bu vicdani bir talebi göz ardı edilmemelidir.