Milletvekili Ertuğrul mecliste konuştu, Kaçak maden ocaklarını gündeme getirdi

TBMMa'de konuşwn CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul, "Tahminlere göre 4 bine yakın insan kaçak maden ocaklarında çalışıyor. Kentte işsizliğin artması madencilerimizi bu ocaklara mahkum ediyor." dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, 05.12.2023 Tarihli TBMM Genel Kurul'da söz alarak 4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesiyle kaçak maden ocaklarını dile getirdi. 

Milletvekili Eylem Ertuğrul Zonguldak'ta yaklaşık 4000 kişinin kaçak ocaklarda çalışmak zorunda kaldığını belirterek şunları söyledi;

"Madencilik dünyanın en eski ve en zor mesleklerinden birisi. Her vardiyada "selametle" diye uğurlanan,çıkışta ise birbirlerine "geçmiş olsun" denilen başka bir meslek dalı daha yoktur.Amasra’da, Zonguldak’ta, Soma’da,Ermenek’te her faciada, taşkömürü ocaklarının işleyişine, işçi sağlığı ve iş güvenliği meselelerinin nasıl göz ardı edildiğine şahit oluyoruz. Ayrıca kaçak madenocakları Zonguldak’ta adeta sektöre dönüşmüş durumda. Tahminlere göre 4 bine yakın insan kaçak maden ocaklarında çalışıyor. Kentte işsizliğin artmasımadencilerimizi bu ocaklara mahkum ediyor. TTK’da bu madencilerimizeistihdam sağlamak yerine, devlet bu ocaklara göz yumuyor! 4 Aralık Dünya Madenciler Günüvesilesiyle, maden ocaklarında emek veren, ter döken tüm madencilerimize teşekkürlerimisunarken, kaybettiğimiz tüm madenci kardeşlerimizi rahmet ile anıyorum." dedi.

Kaynak: Ercan Demir