Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi Cumayanı Mahallesi'nin uç noktasında sıradağların eteklerinde bulunan Cumayanı Mağarası turizme kazandırılmayı bekliyor.

Gelik Beldesi Ayiçi Mahallesi'nde bulunan Kızılelma Mağarası ile 10 kilometrelik bir mağara sistemi oluşturan Cumayanı Mağarası ülkemizin en önemli doğal güzellikleriden ve zenginliklerinden biri olarak görülüyor.

İçinde kış mevsiminde taşkınlara neden olan büyük bir gölet bulunan ve ancak usta mağaracılar tarafından botlarla gezilebilen Cumayanı Mağarası'nın çevresinde bulunan geniş alanın doğa turizmine elverişli olduğu, ancak altyapı olmadığı için turizme açılamadığı belirtiliyor.

10 kilometre uzunluğu ile Türkiye'nin en zengin mağara sistemlerinden birini oluşturan Kızılelma-Cumayanı mağara sisteminin bir an önce turizme kazandırılması için gerekli projenin hazırlanarak, turizm altyapısı oluşturulması bekleniyor.

Cumayanı Mağarası'nın turizme kazandırılması ve gerekli tanıtımların yapılması halinde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekeceği ve Çatalağzı beldesine çok önemli ekonomik katkı sağlayacağı bildiriliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz