ZONGULDAK’TA Kİ RADYOLAR..

Bugün ki konumuz Dünya Radyo Günü ve Zonguldak’ta ki radyolar..

Öncelikle Radyo nedir diye başlayalım yazımıza. Radyo, elektrik dalgalarıyla düzenli olarak yayın yapan istasyon ve bu istasyonun programlarını düzenlemekle görevli kuruluş olarak tanımlanabilir. 

Radyonun hayatımızdaki yeri ve önemine gelince; Radyo bizi dünyadaki olaylardan haberdar eden kitle iletişim araçlarından biridir. Ayrıca hızlı bir iletişim aracı olan radyo kısa zamanda geniş kitlelere ulaşır. Haberlerin dışında, müzik ve sanatsal radyo programları sayesinde iyi vakit geçirebilir, radyo dinlerken bir yandan da işlerimizle ilgilenebiliriz. Radyo sayesinde yurtiçi ve yurtdışı haberlerden, güncel müziklerden ve sanat etkinliklerinden hızlı bir şekilde haberdar olabiliriz. Radyo, nesillerden beri süregelen bir kültürü tanımlamaktadır. Çok uzun yıllardan bu yana gerek müzik dinlemek, gerekse eğlenceli radyo programlarını takip etmek için kullanılan radyo, teknolojinin gelişmesiyle beraber farklı bir boyuta taşınmıştır. Artık radyolar, daha net ve daha kaliteli bir ses sunmaktadır. Durum böyle olunca radyo severler, teknoloji geliştikçe radyoya daha büyük bir tutkuyla bağlanmaktadır. Radyoda yapılan eğlenceli programlar ve haber bültenleri de insanlara bilgi vermek ve onları eğlendirmek için çalışmaktadır. 

Özellikle araç yolculuklarında radyolar en büyük yol arkadaşımızdır bizim.

Televizyon yokken hayatımızda radyolar vardı.

Televizyonun olmadığı zamanlarda insanlar haberleri radyodan takip etmekteydi. Dolayısıyla bu insanların yaşamında radyo, belki televizyondan bile daha büyük bir öneme sahiptir.

ÜLKEMİZDE 13 ŞUBAT DÜNYA RADYO GÜNÜ OLARAK KUTLANIR.

Ülkemizde 13 Şubat Dünya Radyo günü olarak kutlanır.

Nasıl ki Televizyon ve gazete görsel medya ise, radyo ise işitsel medyadır

Türkiye’de resmi olarak 1927’de yayın hayatına başlayan Radyo mecrası, üzerinden 92 yıl geçmiş olmasına rağmen bugün de teknolojinin tüm etkilerine rağmen devam ediyor.

Büyükşehirlerde bu güne özel kutlamalar yapılırken radyo yönünden oldukça zengin olan Zonguldak’ta ise nedense kutlanılmıyor. 

Nedenini gerçekten merak ettim

Ama olsun ben onların bu gününü yinede kutlamak istiyorum

Zonguldak merkez ve ilçelerde bulunan radyo çalışan arkadaşlarımızın bu gününü kutluyor ve başarılı yayın hayatlarını devam etmesini diliyorum.

Radyolar bizim için önemlidir.

**

BU NE HIRS BÖYLE..

Bazı isimler vardır asla istenmez ama o istenmediğini asla kabul etmez

Örneğin Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz gibi

Kozlu Belediye Başkan Adayı olamadı şimdi de bari İl Genel Meclisi Üyesi olayım diye aday adayı oldu.

Buna makam hırsı denmez de ne denir Allah aşkına

Kerim Yılmaz adını duyan muhtarlar zaten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’la görüşerek bu ismi istemiyoruz diye düşüncelerini iletiler.

Zaten Kozlu Belediye Başkanı olarak bir şey yapamadı, doğru dürüst bir hizmeti olmadı, şimdi de gelmiş köylere hizmet etmek istiyor.

AK Parti Kerim Yılmaz’ı Kozlu’da İl Genel Meclis Üyesi Adayı gösterirse bilinsin ki

oy kazanmak bir yana hazır oylarından da olacak.

AK Parti bence Kerim Yılmaz’ı en azından bir dönem dinlendirmeli

Hatta bir kaç dönem de olsa hiç fena olmaz

**

GÜNÜN SÖZÜ: ’Aşk; iki kişinin sokak kavgasına benzer, çünkü ayıran hep bir yabancıdır.’’ Özdemir Asaf