Zonguldak'ta bankalardan kredi alamayan vatandaşların bazı banka yetkilileri ile bu işe "aracılık" edenlere komisyon ödeyerek kredi aldıkları ve yasal olmayan bu işlemlerin ilimizde yaygın bir şekilde uygulandığı iddia ediliyor.

İcralık olan, temerrüde düşen ve bankalar nezdinde kara listede yer alıp, bankalardan kredi alma imkanı olmayan vatandaşlara şehrin çeşitli yerlerine astıkları ilanlarla çağrıda bulunan aracıların, bazı banka yetkilileri vasıtası ile bu durumda olan vatandaşlara kredi imkanı sağlayıp, kendileri de bu kredi üzerinden komisyon aldıkları yönündeki iddialar çığ gibi büyüyor.

Nornal şartlarda hiç bir şekilde banka kredisi kullanamayacak olan kara listede yer alan veya icralık olan vatandaşlara, hangi bankalarda, hangi yetkililerin böyle yasal olmayan şekilde kredi alma imkanı sağladıklarının araştırılması isteniyor.

Yasalara uygun olmayan şekilde kredi çıkartan banka yetkilileri ile aracıların, kredi imkanı sağladıkları vatandaşlardan yüksek miktarlarda komisyon aldıkları da iddialar arasında yer alıyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz