Zonguldak Merkez Ulu Cami Vakfı Genel Sekreteri Cem Has, vakıf olarak bu sene 300 öğrenciye 600 liralık karşılıksız burs vereceklerini bildirdi.

Başvuruların 20 Eylül'de sona ereceğini belirten Cem Has üniversite öğrencilerinin burs alması için çağrıda bulunarak şunları söyledi..

"Zonguldak Merkez Ulu Camii Vakfı olarak burs başvuru 4 Eylül'de başladı.. 20 Eylül'e kadar devam edecek. 
Tabii bazı şartlarımız var. Başvuru şartları diyelim biz onlara. Birincisi okulun 4 yıllık olması. 2 yıllıklara başvuru alamıyoruz. Yönetmelik gereği. Zonguldak merkez, Kozlu veya Kilimli'de ikamet etmek. Zonguldak merkez, Kozlu ve Kilimli'ye bağlı bir liseden mezun olmuş olmak gerekiyor öğrenci için. Bu şartları sağlayan arkadaşlarımız başvuruda bulunabilirler. Burada bir evrak listemiz var. Bu evrak listemizden temin edecekler. Bunlarla beraber tekrar buraya gelip burada bir form doldurup başvurunu yapacaklar. 
Karşılıksız olarak 600 lira. Ücret veriyoruz. Yılda  8 ay.
Yaklaşık 30 yıldır vakıf olarak  burs Zaten veriyoruz.
 Şu anda 300 kişiyi bulacağız bu sene toplamda. 
Sadece Zonguldak merkez Kilimli Kozlu ilçesinde ikamet etmek yetmiyor bununla beraber burada ki liseden mezun olmak şart. Yani üç tane şartın üçünü de bir arada tutması gerekiyor. Mesela atıyorum ikisi tuttu. İşte ne bileyim okul dört yıllık değil, iki yıllık. O da olmuyor  Gelir durumu  bunlar çok önemli. Kişi başına düşen gelir vesaire bunları hesaplıyoruz. Bunlarla ilgili puanlama tablomuz vesaire var. Topladığımız puanları da yukarıdan aşağı doğru sıralayarak belirliyoruz.
Şu anda başvurular yoğun şekilde devam ediyor"
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Metin Özden