Zonguldak Merkez Ulu Cami Vakfı tarafından bu yıl 300 öğrenciye 8 ay boyunca aylık 600 lira burs verilecek.

Zonguldak Merkez Ulu Cami Vakfı Genel Sekreteri Cem Has, Ulu Cami Vakfı olarak burs başvuruları üç hafta önce sona erdiğini ve bu sene de yaklaşık 500 burs başvurusu aldıklarını söyledi.
Bu sene 100 yeni kontenjan açtıklarını ve toplamda 300 öğrenciye 8 ay boyunca aylık 600 lira burs vereceklerini ifade eden Zonguldak Merkez Ulu Cami Vakfı Genel Sekreteri Cem Has, ayrıca eski bursiyerlere de seslenerek katkı vermesi çağrısında bulundu.
Cem Has şunları ifade etti:

"Bizim kontenjanlarımıza göre de yaklaşık yeni 100 kişiye burs veriyoruz. Toplamda zaten biz 300  kişiye burs veriyoruz.
60-70 kişi civarında mezun vermiştik. Bunun dışında da 20-30  kişinin de  zayıf ders notlarından dolayı veya başka sebeplerden bursları kesilecek. Dolayısıyla 100 kişilik yeni kontenjan açılacak.
500 başvurudan 100 kişi dediğiniz zaman yine 5'te 1'ine burs çıkmış olacak .

Toplamda 300 kişilik bursumuz devam ediyor. Biz 300 kişiye 8 ay boyunca aylık 600 lira burs veriyoruz. 
Tabii onun belli şartları var 4 yıllık okulda okumak, Zonguldak merkez. Kozlu veya Kilimli'de ikamet etmek  Zonguldak merkez Kozlu ve Kilimli'de lise okumuş olmak gibi başvuru şartlarımız vardı ve başvuranlar arasından değerlendirmemizi yaptık. Zaten burs verdiklerimizin çok büyük bir kısmı 7500 TL emekli maaşı. 11.400 TL asgari ücret veya işsizler gibi daha çok gelir düzeyi düşük olan  ailelerin çocuklarına veriyoruz

25 YILDA 2000'DEN FAZLA ÖĞRENCİYE BURS VERDİK

Yaklaşık 25 yıldır burs veriyoruz. Şu ana kadar 2 bin kişiye toplamda burs sahibi yapmışızdır ve burs Vermeye devam  edeceğiz inşallah.  

DAHA ÖNCE BURS VERDİĞİMİZ ÖĞRENCİLERDEN İŞ SAHİBİ OLANLAR BİZE KATKI VERİRSE BURS SAYISINI ARTTIRABİLİRİZ

Eski bursiyerlerimiz buradan burs alıp şu anda işini gücünü eline almış olanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Onlar da ufak tefek bizlere bağış yaparlarsa onların katkılarıyla daha fazla sayımızı arttırabiliriz. Hani neden 350-400 kişi olmasın, 500 kişi olmasın. Çünkü her geçen gün ihtiyaç sahibi insan azalmıyor, Maalesef artıyor. Ki öğrenci genel anlamda zaten her zaman mutlaka Bursa ihtiyacı var. 
 

Kaynak: Ercan Demir