Zonguldak Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu Başkanı Necati Başar, "Bu sene 738 üniversite öğrencisine burs vereceğiz" dedi.
Esnaf, iş adamları ve hayırseverlerin katkısı ile bu bursları vereceklerini ifade eden Necati Başar şunları söyledi:

"Üniversiteler Ekim ayında açılıyor ve  burslarla ilgili olarak biliyorsunuz. Üniversite tahsili gören genelde 4 yıllık eğitim alan bu gençlerimize, bu çocuklarımıza sahip çıkma adına yardımcı oluyoruz. Bunların kayıt ve belgelerini alıyoruz. Sonra sorgulama yaparak gerçek ihtiyaç sahiplerine burs temin ediyoruz. Nasıl temin ediyoruz? 
Bunu Zonguldak'ımızın esnaf, iş adamı, avukat, doktor, bunları ziyaret ederek bunlara diyoruz ki  2'şer, 3'er tane, 5'er tane  kişilerin gelirlerine göre esnaf iş adamlarımıza. Allah razı olsun kendilerinden. Yıllardan beri bu konuda bize destek veriyorlar. Tabii bize destek veriyor derken biz de ilim tahsil eden öğrencilerimize sahip çıkma adına bunu yapıyoruz. 
Yine bu sene müracaat edenlerin sayısına baktım.  738 öğrencimiz oldu. Tabii bu arada bize bazı  ihtiyaç sahibi olmadan gelen öğrenciler de oluyor. Babası memur ya da annesi çalışıyor memur ya da işçi kadrosunda. Biz bunları değil de asgari ücretin altında geliri olan ya da emekli çocuğu olan bunlara yönelik ya da hiç gelir olmayanlarıa daha çok sahip çıkıyoruz.
 
İnşallah bu sene yine bu öğrencilerimize Zonguldak'ımızın hayırsever insanları, iş adamları, esnaflarımıza müracaat ederek bunların bir nebze de olsa rahatlatmak adına bu temin ediyoruz. Ve bu sene 738 öğrenciye burs vereceğiz.

Tabii bunu biz sadece burada değil ilçelerimizdeki iş adamlarımıza hatta ve hatta Ankara, İstanbul gibi, Edirne'den, Tekirdağ'dan işte başka illere kadar uzanıyoruz. Örneğin Edirne'de KOSGEB müdürümüz var, Zonguldaklı. Her sene bir öğrenci alıyor.  Tekirdağ'da var. O da alıyor. İstanbul'dan bazı iş adamlarımız var. Onlar alıyor. Ankara'da var. Diğer illerde de var. Zonguldak'ta. Bunları böyle  yıllardan beri aşağı yukarı 30 seneye yakın bu işleri yapıyoruz. 

Eğitim ve yardıma ihtiyaç sahibi insanlara yardımdır. Koşturmaya Devam ediyoruz. Bu konuda da hayırseverlere teşekkür ediyorum. Siz basın mensubu kardeşlerime de duyarlılığınızdan dolayı size de teşekkür ediyorum. Siz de duyurmuş oluyorsunuz. Çok sağ olun"

"ARTVİN'DEN DÜZCE'YE KADAR BÜTÜN DERNEKLERİ BİRLEŞTİRDİK"

Necati Başar ayrıca şunları söyledi;

"Tabii ki de ayrıca biliyorsunuz Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu'nu kurduk. Artvin'den Düzce'ye kadar Zonguldak'ta ki bütün derneklerimizi birleştirdik. Federasyon olduk. Burada bir birliktelik sağladık. Bu birlikteliği bu güzel şekilde devam ettiriyoruz. Ve bunlar bizden sonra da gelecekler bunu inşallah devam ettirecek. Bunun arkası da gelecektir"

Kaynak: Ercan Demir