ÖZEL HABER

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni Beldesi'nde balta ile annesi Şeyda Çataklı'yı 110 parçaya, anneannesi Medine Küçükkaya'yı 6 parçaya bölerek vahşi cinayeti işleyen Rabia Çataklı'nın işlediği cinayetler Çaydeğirmeni beldesinin yanı sıra Zonguldak ve tüm ülkede büyük bir yankı yarattı.

SATILMIŞ GEBEŞ VAHŞET'İ ANLATTI: "DERİN BİR ÜZÜNTÜ YAŞADIK; BELDE HALKI ŞAŞKIN VE GÜZÜN"
Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, beldede yaşanan vahşet ile ilgili Yeni Adım'a konuştu. Cinayetleri işleyen Rabia Çataklı'nın genelde çok iyi bir insan olduğunu, daha önce bir kavgasını bile duymadıklarını söyledi. Başkan Satılmış Gebeş kan donduran cinayetin belde halkının üzerinde oluşturduğu etkiler ve genel bir değerlendirme yaparak şunları söyledi;
"Cinayeti işleyen Rabia Çataklı'yı da tanıyorum., annesi ve annanesini de tanıyorum. Aile eşraflarını komple tanıyorum.  Çok temiz düzgün insanlardı, saygıda sevgide kusur etmeyen insanlardı. Bu cinayeti işleyen kızımızın psikolojik sorunları vardı. Geçmişte Almanya'da sorunlu bir evlilik yaptı. 1,5 yıl Almanya'da kaldıktan sonra boşanıp Çaydeğirmeni Beldemize geri geldi. Düzgün bir yaşamları vardı"

"KENDİSİNE BEN İŞ BULDUM 3 AY SONRA İŞTEN AYRILMIŞ"
Başkan Satılmış Gebeş;
"Rabia Çataklı annesi ile birlikte daha önce yanıma gelerek beni ziyaret ettiler. Özel bir firmada iş imkanı varmış ve bu konuda benden destek istediler, referans olmamı istediler. Ben de arkadaşlarımızı arayarak Rabia kızımıza yardımcı olup işe girmesini sağladım. Ancak 3 ay sonra işten ayrıldığını öğrendim. Çeşitli işlerlerinde çalışmasına rağmen yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle çalıştığı işlerden ayrıldığını öğrendim." dedi.

"PSİKOLOJİ İLAÇLARI KULLANIYORMUŞ"
Başkan Gebeş;
"Yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle çeşitli ilaçlar kullanıyormuş. İlaçlarını da düzenli almadığı duyumları geldi" dedi.

"YAŞANAN BÜYÜK BİR VAHŞET"
Satışmış Gebeş olay gecesi hakkında ise şunları söyledi;
 "Yaşanan vahşetten sabah 06.00 gibi haberimiz oldu. Büyük bir travma. Allah kimseyi böyle bir şey yaşatmasın. Hepimizin evladı var, çoluk çocuğu var. İnsanız."

“İNSANLAR ARASINDA SEVGİ SAYGI MUHABET KALMAMIŞ KİMSEDE SABIR KALMAMIŞ"
Başkan Gebeş çaprıcı ifadelerde bulunarak;
"Ben genel yaşamda bir de şunu gördüm. İnsanlar arasında sevgide, saygıda, muhabbette bir azalma var. Önceden insan ilişkileri daha samimi ve içtendi. Son zamanlarda inszanlarda şükürsüzlük, tahammülsüzlük gibi sıkıntılar  görüyorum. İnsanlar manevi değerleri unuttu. Akrabalık ve arkadaşlık ilişkileri derin yaralar aldı."

"YAŞANAN VAHŞET BELDEDE DERİN BİR ÜZÜNTÜ YARATTI"
Yaşanan vahşetin beldede büyük bir üzüntü yarattığını belirten Başkan Satılmış Gebeş;
"Beldemizde yaşanan bu vahşet beldemizde büyük bir üzüntü yarattı. Moral ve motivasyon bozukluğu hepimizde oluştu. Ben geçmiş olsun diyorum. İnsanlığa ve beldemize geçmiş olsun diyorum. Böyle bir sıkıntılı bir daha hiç birimize yaşatmasın. Konu çok vahim ve derin" dedi.

"RABİA ÇATAKLI ÇOK TEMİZ VE DÜZGÜN BİR İNSANDI"
Rabia Çataklı hakkında konuşan Başkan Gebeş;
"Rabia Çataklı çok temiz ve düzgün bir insandı. Bir yanlış bir hareketlerine, kavga ve gürültülerine daha önce şahit olmadık. Ancak böyle bir olay meydana geldi. Ne diyelim bilemiyorum." dedi.

"KOMŞULARI JANDARMAYA HABER VERMİŞ"
Başkan Gebeş yaşanan olayı komşuların jandarmaya haber verdiğini belirterek şunları söyledi;
 "Yakın komşuları sabah erken saatlerde balkondan ezan ve tekbir sesleri duyuyor. Balkondan bir şeylerin atıldığını görmüş ve hemen Jandarmayı arayarak ihbarda bulunmuş. Jandarma da hemen olay yerine gelerek olaya el koydu. Olay bundan ibaret. Çok üzgünüz" dedi.

(Haber: Ender Yüksel)