-ÖZEL HABER- 

Ramazan ayı yaklaşırken ramazan kolileri de satışa sunuldu. Bu yıl koli fiyatları 500 TL’den başlıyor, 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. Toptan almak ise hem fiyat hem de kalite olarak daha avantajlı oluyor. 

“ÇEŞİTLERLE BERABER FİYAT ARTIYOR” 

Ramazana sayılı günler kaldı, ramazan kolileri de marketlerde ve toptancılarda yerini aldı. Marketlerde tek veya daha fazla seçenekli ramazan kolileri var. Fiyatlar ise kolinin içeriğine göre değişiyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Zincir market sahibi Necmi Akgül şunları söyledi,” Ramazan Kolisi içerisinde 18 ürün olmak kaydı ile 500 liraya tekabül ediyor. Bazı insanlarımız kumanyanın içerisine bir kilo değil de iki kilo istiyor. Onların koli fiyatı 1000 ile 2000 lira arasında değişiklik gösteriyor. Vatandaşlarımızın isteği üzerine istedikleri ürünü koyarak bir koli hazırlıyoruz. Kolinin içerisinde temel ihtiyaç malzemeleri oluyor. Geçen seneye oranla fiyatlarda %50 artış oldu.  Geçen sene bir koli fiyatı 300 ile 500 lira arasındaydı. Şimdi 500 ile 1000 lira arasında değişiyor. Geçen sene vatandaşlarımız yardımını deprem bölgesine gönderdi bu sene alım fazla olur.” dedi. 

Muhabir: Neriman Dengiz