ÖZEL HABER

Zonguldak'ın kent merkezinde Bülent Ecevit Caddesi üzerinde bulunan tren yolunun alt zemininde bulunan taşıyıcı kısmında oluşan çatlaklar tehlike saçıyor.

Her gün tren seferleri yapılan ve aktif olarak kullanılan Zonguldak'ın şehir içindeki tren yolunun taşıyıcı betonlarındaki çatlaklar, her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda, taşıyıcı betonunun aşındığı ve zamanla olası facialara yol açabileceği öğrenildi. Tren yolunun diğer tarafındaki çatlakların yapılan bakımla giderilmesine rağmen diğer taşıyıcının bakımının yapılmadığı veya yetersiz kaldığı gözlemlendi. 

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları  ve Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından kullanılan tren yolunda yaşanabilecek olası faciayı önlemek adına Yeni Adım'a ulaşan duyarlı vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, "Dikkatli bakıldığında görülebilecek bir sorun. Ancak tehlike oranı yüksek olan bir problem. Bu konuyu yetkililerin takip etmesi ve ilgili iyileştirmelerin, bakım çalışmalarının yapması gerekiyor" diyerek bir kez daha "facia olasılığını" yetkililere hatırlattı. 

TONLARCA YÜK ÇEKİYOR, ALTINDAN YAYA VE ARAÇ GEÇİYOR

Söz konusu tren yolunun altından gün içinde binlerce yaya ve araç geçişi yapılıyor. Beton zeminin tamamen kırılması durumunda yaşanabilecek facia, Zonguldak'ı korkutuyor. 

Muhabir: Asım Atakan Alkan