Geçenlerde bulunduğum bir ortamda çok ilginç bir muhabbette şahit oldum.

yeni partini kurulmasının beklendiği yönünde geçen bir muhabbet ti bu. 

Önceleri hep söyleniyordu sonra gerçek oldu

İYİ Parti’de böyle kurulmuştu.

Mevcut partinin politikasını beğenmeyenler tarafından hep yeni bir siyasi parti kurulur. Bu Türk siyasi hayatında hep böyle oldu ve yine olacağa benziyor.

MHP’den ayrılanlar tarafından kurulan İYİ Parti’nin ardından siyasette yeni partinin yolda olduğu söyleniyor. İYİ Parti’de Türkiye'ye bekleneni veremediği için yani yeterince büyüyemedi merkeze oturamadığı için yeniden Türkiye'de böyle bir ihtiyaç olduğunu düşünen AK Parti'de bir grup ve rahatsız olan bir grup harekete geçti deniliyor.

'Kurulacak Yeni Parti için AK Parti ve CHP'den 50 milletvekili hazır' deniliyor.

Yeni partinin Eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eski Bakan Ali Babacan'ın parti kuracağı söyleniyor.

Geçenlerde bir internet sitesinde okuduğum haberde Yeni parti kurma işlerini, AK Parti içinde yer alan entelektüel bir ekip yürütüyor ve Bunların başını eski Başbakanlarımızdan Ahmet Davutoğlu çektiği iade ediliyor. Davutoğlu’nun bunu da konuşmaktan şu anda asla kaçınmadığı ifade ediliyor. En azından böyle bir hareket böyle bir parti çalışması yok denilmiyor ve hareket geçmek için 31 Mart yerel seçimlerin beklenildiğin ifade ediliyor. Seçimler sonrasında bir deklarasyon ile bu partinin kurulacağı ifade ediliyor.

TRENDEN İNENLERİN PARTİSİ..

Geçenlerde bir TV kanalında, kurulması konuşulan yeni partiye ilişkin detaylara göre sadece AK Parti içinden değil CHP'den de kendilerine katılım olacağı dile getirildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan son zamanlarda sık sık dile getirdiği trenden inenler demek ki bunlar oluyor.

Trenden inenler tarafından yeni bir siyasi hareket başlatılması planlanıyor ve durum oldukça ciddi.

Ve bu konu Zonguldak’ta bile dile getiriliyorsa demek ki bazı kesimler bunu sabırsızlıkla bekliyor demektir.

Bakalım Zonguldak’ta trenden inenler kim olacak?

Geçen zaman hepsini gösterecek

**

“YENİDEN REFAH PARTİSİ”..

Ve diğer bir konuda şu:

Hatırlanacağı üzere 23.11.2018 tarihinde Milli Görüş’ün lideri merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan tarafından Yeniden Refah Partisi’ni kurduklarını açıklamıştı.

Saadet Partisi'nden ayrılan ve uzun süredir yeni parti kurmak için çalışma yürüten Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cuma namazının ardından Yeniden Refah Partisi'nin kurulduğunu açıklamıştı.

Fatih Erbakan, “Artık vakit tamam demek, vakti geldi demek için toplandık ve sizlere yıllardır özlemle, heyecanla beklenen Yeniden Refah Partisi'ni bugün resmen kurduğumuzun müjdesini veriyorum. Vatanımıza, milletimize ve bütün insanlığa hayırlı olsun. Yeniden Refah Partisi olarak bizler kavga etmek, çatışmak, cezalandırmak, yıkmak için gelmiyoruz. Bizler bugüne kadar yapılan bütün hayırlı hizmetlere teşekkür etmek, bu hayırlı hizmetleri yapanları tebrik etmek için geliyoruz, yapılan hizmetleri görmek ve takdir etmek için geliyoruz. Bununla birlikte eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları nihayete erdirmek için, yanlışları da doğrusunu ortaya koyarak düzeltmek için geliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Evet o kurulan Yeniden Refah Partisi Zonguldak’ta öğrendiğim kadarıyla örgütlenmeye başlamış.

Bir çok yerde bürolar tutulmuş.

Belki bu seçimde yoklar ama sonraki seçimlerde siyaset sahnesinde ağırlıklarını hissettirecekler bu kesin.