Zonguldak Teknik ve Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrenci velileri, çocuklarının ders saatlerinin uzatılarak okuldan geç saatte çıkarılmasına tepki gösterdiler. 

Diğer taraftan veliler tadilat için boşaltılan okulda henüz bir tadilat işlemi başlatılmadığını belirterek yetkililerden tadilatın bir an önce başlamasını istediler.

Öğrenci velileri adına konuşan Emine Yüksel, şunları söyledi:
"Bizim kızlarımız Kız Meslek Lisesi'nde okuyor. Kız Meslek bir ara yıkılacaktı. Dolayısıyla yıkım kararı durduruldu. Bu sefer de depreme dayanıklı olmadığı için tadilat yapılacaktı. Üç seneden beri hala tadilat yapılacak. Hiçbir gelişme yok. Çocuklarımız şu anda Ticaret Meslek Lisesi'nde öğrenci durumunda ders yapıyorlar. Birinci dönem çıkış 17.30'daydı. Şimdi 19.30'da çıkacaklar. Bu çocuklarımız bizim eve nasıl gelecek. Dolmuşlarımız yok. Bu bizim için bir sürü sorun. Bunun çözülmesini istiyoruz."

Kız Meslek Lisesi'nin bir an önce tadilat ettirilerek hizmete girmesini isteyen veliler "Ayrıca okulumuzun yapılıp çocuklarımızın branş derslerinin okullarda yapılmasını istiyoruz. Ders saatleri uzamış, derse 14.30'da girmeye başladılar. Öğrenci servisi de 'ben gelmem' diyor yani. Her şekilde biz mağduruz yani. Hem öğrenciler olarak hem veliler olarak mağduruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz" dediler.

Kaynak: Ercan Demir