Seçimlere sayılı günler varken İYİ Parti Zonguldak il/ilçe başkanlığı binalarının açılışı için kentimize İYİ Parti genel başkanı sayın Meral Akşener geldi. 

  Madenci Anıtında Zonguldaklılara konuşma yapan sayın Akşener’i 2 bin 500/3 bin civarındaki vatandaş alanda heyecanla dinledi. Henüz yeni kurulmuş bir parti için yeterli ama iktidara yürüyecek bir siyasi hareket için daha fazla bir yoğunluk beklentim vardı. Kaldı ki Ankara’da yaptıkları Kurultay’daki 150-160 bin kişilik gövde gösterisini gördükten sonra her il mitinginde benzer bir durum olur mu sorusu ister istemez akla geliyor. 

  Kısa sürede bir siyasi oluşumu partileştirmek ve ülke genelinde örgütleyip, il/ilçe kongrelerini yapmak, büyük kurultayı organize etmek, üye yazılımında bir çok partiden çok daha fazla başarı sağlamak öyle kolay kolay başarılabilecek işler değildir. Üstelik yaygın/ulusal basında yeterli kadar yer almadan bunları yapabilmek her babayiğidin harcı da değildir. 

  Tekrar Zonguldak mitingine gelirsek sayın Akşener’in kadınlar üzerindeki etkisi canlı olarak gördüğümü belirtmek isterim. Yılların deneyimli siyasetçisi sayın Akşener “gündemi iyi takip” etmesinin de etkisiyle güzel bir konuşma yaptı. Bu seçimde özellikle “gençlerin” büyük bir belirleyici güç olacağının farkında olarak “ sözlerini hep o kulvardan başlattı”. 8 milyon işsiz gencin, atanamayan on binlerce öğretmenin ve çözüm bekleyen ekonomik sorunların vurgusu meydandan karşılık gördü. 

   Zonguldak ve TTK ile ilgili sözleri bana göre konuşmanın en kritik tarafıydı. TTK nın gözden çıkarılmaması gerektiğini söyleyen Akşener hızla azalan işçi sayısının ve ardından gelecek senaryonun neler olduğunu anlatmaya çalıştı. 

  Belki ülke genelinde anket çalışmaları yapılıyordur ancak kentimizde bu tip bir çalışmanın yapıldığı bilgisine henüz ulaşamadım. Zonguldak seçimlerde genellikle ülkedeki tabloya paralel oy oranlarını çıkarır. Kentimizde birinci çıkan siyasi parti “ ülkede de birinci” çıkar. Aldığı oy oranına göre tüm ülke sathında da benzer bir başarı gösterir. 

 Belki iktidarlar Zonguldak’ı pek önemsemiyor ama bana göre dikkat edilmesi gereken vilayetlerin başında bu KARA ELMAS diyarı geliyor.