ZONSİAD'ın Zonguldak'a irtibat bürosu kurma zamanı geldi
Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD)
Adını çok sık duyar olduk
İstanbul'da kurulu bulunan ZONSİAD ve onun Genel başkanı Zonguldaklı hemşehrimiz Nejdet Tıskaoğlu Zonguldaklıların gönlünde taht kurmuş durumda.
tüm İstanbul ve Almanya'da yaşayan hayırsever hemşehrilerimizden toplanan yardımlarla birlikte 6767 bin kumanya yardımı yapıldı.
Şimdi de Zonguldaklı öğrencilere üniversite öğrenim bursu verecekler
Zonguldak'ta yatırım yapılması için iş insanları bölgeye davet etmek için, Zonguldak’ın teşvik sıralamasında 3. bölgeden, 5. bölgeye alınması için başlatılan çalışmaları yürütmek amacıyla bir teşvik komisyonu kurulmuş durumda.

ZONSİAD Zonguldak için çok değerli bir hale geldi.
kuruluş amacı Zonguldak'ın gelişmesi ve kalkınması olan ZONSİAD'ın maalesef Zonguldak'ta bir irtibat bürosunun bulunmaması büyük bir eksiklik.
ZONSİAD en kısa zamanda Zonguldak'a bir irtibat bürosu kurarak Zonguldak-İstanbul bağlamını daha da güçlendirmeli, ZONSİAD tabelası Zonguldak kent merkezinde herkesin görebileceği bir yerde olmalı.


*


TÜRK-İŞ ve TES-İŞ GENEL BAŞKANLARININ ZGC'YE SELAMI VARDI..

Tes-İş Zonguldak Şubesi Başkan Murat Saraçbaşı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık'ı ziyaretinde çok önemli bir detayı aktarmak istiyorum.
Tes-İş Başkan Murat Saraçbaşı konuşmasında, "Özellikle Türk iş genel başkanımız Sayın Ergün Atalay ve Tes-iş Sendikası Genel Başkanı Sayın Ersin Akma'nın selamlarını getirdim. 6 aylık bu süreçte ZGC, Zonguldak basını bizim hep yanımızda oldu..."
Bunu niye yazdığıma gelince; Burada vurgulamak istediğim bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Biz Zonguldak Gazeteciler Cemiyete olarak Zonguldak yararına, TTK, ÇATES ve kömür, madencilik vs. konularında ki çabalarımız sadece Zonguldak'ta değil Zonguldak dışında da takip ediliyor. Yazılarımız, haberlerimiz ses getiriyor, etkili oluyor. Zonguldak basını olarak saygı görmek güzel. ZGC Genel Sekreteri olarak Türkiye'nin iki lider sendikasının genel başkanının ZGC'ye, yani Zonguldak basınına gönderdiği selamdan dolayı onur ve gurur duyduk.


*


KADEM’DEN GİRİŞİMCİLİK KAMPI
KADEM ve TÜBİTAK MARTEK ortaklığı ile yürütülen İnovasyonda Kadın Projesi’nin bu yıl, 5. Girişimcilik Kampı düzenlenecek. Bugüne kadar bilgisi, çalışmaları ve hiç bitmeyen merakıyla girişimcilik sahnesinde olmak isteyen tüm kadınlar için düzenlenen İnovasyonda Kadın Projesinin 5. Girişimcilik Kampı Şanlıurfa’da yapılacak ve başvurular devam ediyor.
Kadın ve Demokrasi Derneği, TUBİTAK Marmara Teknokent, Bilişim Vadisi, TOBB Ekonomi be Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan kamp için fikirlerini paylaşmak isteyen tüm girişimci kadınlar İnovasyonda Kadın Projesinin 5. Girişimcilik Kampına başvuru yapabilirler.
Kadınlarımıza duyurulur..


*


TAZİYE..
Zonguldak Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Müdürü Ahmet Hakan Gencer'in bir süredir kanser tedavisi görmekte olan babası Vasıf Gencer’in vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Merhum Vasıf Gencer’e Mevlam rahmetiyle muamele eylesin
Ruhu şad, mekanı cennet olsun