Korona Virüs (Kovid-19) salgını sağlıkla birlikte, ekonomiyi de allak bulak etti. Sektörler çok büyük bir kriz içinde. ve buna Anadolu Basını, yani yerel basın da dahil.

Korona Virüs nedeniyle oluşan kriz nedeniyle geçtiğimiz günlerde Basın İlan Kurumu tarafından alınan tedbirlerin yetersiz kalması sonrasında Türkiye genelinde bugün bir çok gazete ve Televizyonların kapısına kilit vuracak duruma geldi. Zonguldak'ta da yerel basın sektörü çok ciddi bir krizin içinde. Kalıbından, kağıdına, vergilerinden maaşına kadar artan  maliyetler karşısında resmi ilanların kesilmesi, abone iptalleri ve reklamların kesilmesi nedeniyle adeta can çekişiyor. 

Gazetecilerin işsiz kalması riski her zamankiden çok daha yüksek. Zorluklar içerisinde kısıtlı imkânlarla halkın haber alma hakkı için gece gündüz demeden çalışan, yayın yapan yerel gazeteleri Korona virüs salgını nedeniyle geçekten çok daha zor günler bekliyor. Korona Virüsü salgını nedeniyle ilan ve reklam gelirleri iyice azalan medya sektörünün acilen desteklenmesi şart.Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın da dediği gibi; Korona salgınından olumsuz etkilenen yerel basın için “Tedbir Destek Paketi” açıklanmalı,işsiz kalan, salgın yüzünden evden çıkamayan ve iş bulamayan basın emekçilerinin maaşı işsizlik fonundan ödenmeli, gazete sahiplerine özel kredi imkanı sağlanmalı, BİK tarafından faizsiz borç imkânı sağlanmalı ve tüm illerden Basın işçilerine bireysel olarak bu desteğe başvurabilmeli, Devletin, Belediyelerin ve STK’ların medya sektörüne destek vermesi sağlanmalı ve Anadolu basınına sahip çıkmalı, Gazetelerimizden kesilen %15’lik  komisyonunun kesintinin tamamen kaldırılmalı, gazete sahiplerine kredi imkânı sağlanmalı, sigorta ve vergi indirimi sağlanmalı,Belediyeler basta olmak üzere Odalar, kamu kuruluşları ilan desteği vermelidir, BİK'in istediği "Borcu yoktur" yazısının Maliye Bakanlığı tarafından yıl sonuna kadar uzatılmalı, her daim devletinin yanında olan Anadolu (Yerel) basın bir an önce desteklenmeli ve gereken tedbirler yasalarla koruma altına alınmalı.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Genel Sekreteri olarak sözlerimi şu şekilde bağlamak istiyorum

Bu zor günler elbet geçecek

bu zor günleri yerel basın olarak atlatmak için bu desteklere ihtiyaç var

Bu tedbirler alınmaz ise yerel basını kötü günler bekliyor

**

ANADOLU AJANSI'NIN KURULUŞUNUN 100.YILINI KUTLUYORUM

6 Nisan 1920'de, Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulan ve o günden bugüne ülkemizde doğru, güvenilir ve tarafsız haberlerin ilk adresi olan Anadolu Ajansı, 100. yıl dönümünü kutluyor.

Milli Mücadelemizi halkımıza ve dünyaya anlatmak, iç ve dış kamuoyunun sağlıklı ve doğru bilgi akışı ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Anadolu Ajansı, bu zorlu görevi büyük bir gayretle başarılı şekilde yerine getirdi ve günümüze kadar her aşamada tarihe tanıklık etti. Anadolu Ajansı, bugün ilkeli ve güvenilir haberciliği, yeni medya ve teknoloji imkanlarıyla buluşturarak güçlü adımlarla yoluna devam ediyor. Hiç kuşkusuz, Anadolu Ajansı sadece ülkemiz için değil tüm dünya için güvenilir bir haber kaynağı olmayı sürdürüyor. Ajansın kurucularını ve bugüne kadar emeği geçenlerden vefat etmiş olanlara ve vazife başındayken yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.