Bu çok geçerli bir sözdür

Günümüzde bunun örneklerini hep görüyor ve yaşıyoruz

100 yıldır İslam dünyasında kan ve gözyaşı akıyor.

Ülke TV’de sık sık yayınlanan programlardan aşina olduğumuz ünlü tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik’i ağırladık Zonguldak olarak

Son iki gündür Zonguldak’ta Çanakkale zaferi ve bilinmeyen yönleri konulu iki ayrı söyleşi gerçekleştirdi. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın himayesinde gerçekleştirilen bu iki söyleşide Prof. Dr. Mehmet çelik’in anlattıkları günümüze ışık tuttu.

Mehmet çelik hem merkezde ve hem de üniversitede düzenlediği söyleşilerin ana teması Çanakkale Zaferiydi.

Mehmet Çelik söyleşilerinde “100 yıldır İslam Dünyasında kan ve gözyaşı akıyor” diyerek bu akan kan ve gözyaşının neden mesela Amerika’da veya bir başka Avrupa ülkesinde akmadığını sordu. İşte bu sorunu cevabının akan kan ve gözyaşının sebebini açıkladığını belirtti. Şu anda Suriye’de yaşanan savaşın, karışıklığın nedenlerinden bahsetti. Birinci dünya savaşının tarih kitaplarında yazılan sebeplerden değil, petrol paylaşımı yüzünden çıktığını söyledi. 1815 yılında Viyana’da toplanan beşli çete ülkelerin şimdi Ortadoğu olara nitelendirilen ülkemizin güneyinde bulunan coğrafyada ki Musul’da ve çevresinde bulunan petrolün paylaşımdaki aralarında anlaşmazlıkları nedeniyle birinci dünya savaşını çıkartıldığını. Hilafet makamı olan Osmanlı İmparatorluğuna bağlı olar arap ülkelerinin hilafetin sona ermesiyle birlikte darmadağın olduklarını ve Avrupa ülkelerini oyuncağı durumuna düştüklerini söyledi.Evet bugün Sudi Arabistan’ın. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve diğerlerinin düştüğü durum ortada., Amerika’nı maşası olmuş durumdalar.

Petrol bu coğrafyada ama hükmedenler farklı, Amerikalısı, Avrupalısı

Ama asla kendileri değil.

Ve Türkiye.

Türkiye artık eski Türkiye değil

100 yıldır uyuyan dev uyandı

Kendine geldi

İslam ülkelerin lideri olan Osmanlı’nı mirası Türkiye’nin omuzlarındadır. Türkiye bugün İslam coğrafyasını umudu durumundadır. Sesi ve solduğu durumundadır. 

Suriye’de istikrarı sağlıyoruz.

Afrika’dea üstler açıyoruz.

Kıbrıs’ta sözde hak sahibi olanlara derslerin en iyi şekilde veriyoruz.

Hedef mi

100 yıldır İslam dünyasında akan ve gözyaşının dindirilmesidir

Bunun için Türkiye çok büyük bir misyon üstlenmiştir.

Türkiye olarak Afrin’de gerçekleştirdiğimiz ve başarıyla sonlandırılan Afrin operasyonu ile birlikte ABD ve ortaklarını hedefleri alt üste olmuş durumdadır. 

58 günde tek bir sivile zarar verilmeden 4 bine yakın (resmi sayıdır, çok daha fazlası da vardır) terörist etkisiz hale getirildi. 

Bu vesileyle şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ve şimdi ülkemizin bekası için başka bölgelere de girilecek ve oralara da huzur, barış getirilecek.

Ne demişler

Zor oyunu her zaman bozar

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Hayırdan daha hayırlı, o hayırı yapandır. Güzel sözden daha güzel, onu söyleyendir. İlimden daha değerli, onu taşıyandır. Kötüden daha kötü, şerr amelde bulunandır.