Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Oda üyeleri Murat Uzun, Yunus Aydoğan, Turgay Yılmaz ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya’dan oluşan heyet, İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından organize edilerek, Kazakistan’ın Başkenti Astana’da gerçekleştirilen “ Türkiye-Kazakistan ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinde yeni ufuklar sempozyumu “ na katılım sağladı.

Sempozyumun açılış oturumu T.C Ticaret Bakan Yardımcısı Ö.Volkan Ağar, Kazakistan Cumhuriyeti Ticaret ve Entegrasyon Bakan Yardımcısı Kairat Torebayev, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof.Dr. Ahmet İncekara, Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Atameken Ulusal Girişimiler Odası Başkan Danışmanı Murat Karımsakov, Tika Koordinatörü  Hikmet Özdenoğlu, TAV Kazakistan LLP Başkan Yardımcısı Genel Sekreter Fatik Ömür, Tük Kazak İşadamları Birliği genel Sekreteri Anzor Gusseınov’un  konuşmaları ile gerçekleşti.

Sunum oturumlarında ise Türkiye’nin Ekonomik Profili ve Kazakistan ile Potansiyel İş Fırsatları, Kazakistan’ın Ekonomik Profili ve Türkiye ile Potansiyel İş Fırsatlar, Türkiye İle Kazakistan arasında ki dış ticaret potansiyelinin bugünü ve gelecekteki yeri, Kazakistan’ın iş ortamlarının ve yatırım projelerinin daha etki uygulanması için öneriler, Türkiye Kazakistan arasında yabancı doğrudan yatırımların dünü, bugünü ve geleceği, Türkiye Kazakistan arasında Maden İşletme , madencilikte biyojeoteknoloji ve petrol ve gaz endüstrisi, kripto para ve dijital para birimlerinin küresel ekonomi ve ticarete etkileri, konularının uzmanlarınca detaylı sunum yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.

Sempozyuma ilişkin açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; “ Kazakistan’da iş yapmak isteyen Türk firma temsilcilerimiz ve iş insanlarımız ile Kazak firmaları, sektör temsilcileri ve iş insanlarının bir araya getirilerek, birlikte ileriye yönelik projelerin ilk adımının atılması amacıyla gerçekleşen Türkiye-Kazakistan ekonomik iş birliğinin geliştirilmesinde yeni ufuklar sempozyumu için Astana’dayız. Sempozyuma katılım sağlayan üyelerimiz ikili iş görüşmeleri yaparak iş bağlantıları kurdular. Burada kurduğumuz ikili ilişkiler ve edindiğimiz bilgiler ile sempozyuma katılma fırsatı bulamayan odamız üyelerini bilgilendirecek, Kazakistan’da ki iş fırsatlarını kendilerine anlatacağız. Ülkemizin zenginleşmesinin anahtarı olan dış ticaretimizi artıracağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi