Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğinde geliştirilen “Kömüre Giden Demiryolu Tren Turizmi “’nin hayata geçirilmesi çalışmaları kapsamında TCDD Taşımacılık A.Ş Yöneticileri Zonguldak’a geldiler.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Müdürü Cihan Güngör, Bölge Müdür Yardımcıları Levent Öz ve Engin Sarı ile Yolcu Hizmetler Servis Müdürü Mehmet Ulusu “Kömüre Giden Demiryolu Tren Turizmi “Projesinin uygulama alanlarında incelemelerde bulundular. 
TCDD Taşımacılık A.Ş Yöneticileri, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, TURSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner ile TURSAB Batı Karadeniz İl Temsilcisi ZTSO Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Velioğlu tarafından karşılanarak misafir edildi.

Ziyaret ilişkin açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; “ Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızla birlikte Valiliğimiz himayelerinde yaklaşık 8 yıl önce çalışmalarına başladığımız ve süreç içerisinde aşama aşama getirdiğimiz Zonguldak ile birlikte Karabük ve Bartın İllerini de kapsayan bir turizm koridoru oluşturarak, alternatif bir turizm güzergâhı olan “Kömüre Giden Demiryolu Tren Turizmi “Projemizi hayata geçirmek için geçtiğimiz haftalarda Bölge Müdürümüz Sayın Cihan Güngör’ü ziyaret ederek önerilerimizi, program ve araştırma raporumuzu kendilerine takdim etmiş, projemizi detaylıca anlatmıştık.

Davetimiz üzerine, Bölge Müdürümüz Sayın Cihan Güngör ve ekip arkadaşları projenin uygulama güzergahını ve uygulama alanını deneyimleyerek yerinde görmek maksadıyla İlimize geldi. Kendileri de güzergahı incelediklerini ve projemizin uygun olduğunu gördüklerini ifade ettiler.  Yakın zamanda Ankara’dan İlimize turizm amaçlı seferler başlayacak. Tur operatörlerinin programları belli olur olmaz kamuoyunla paylaşacağız.

Bu süreçte desteğini gördüğümüz ve projemize katkı veren, Başta eski Valimiz Ali Kaban’a, yine eski Valilerimiz Ahmet Çınar, Erdoğan Bektaş ve Mustafa Tutulmaz’a, önceki dönem Zonguldak Milletvekillerimiz Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğu, Hamdi Uçar, Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’a, Yeni dönem Zonguldak Milletvekillerimiz Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğ Ertuğrul’a, Belediye Başkanımız Dr.Ömer Selim Alan’a, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yetkililerimize, TURSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner’e, projenin fikir aşamasında ve hayata geçirilmesinde büyük katkısı olan Yerel Tarihçi Yazar Ekrem Murat Zaman’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi