Altında yükseliş devam ediyor. Yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun açılması ile birlikte kuyumcularda biraz olsun hareketlilik  yaşanırken  altın fiyatları ise artmaya devam ediyor. Bayramdan 10 gün önce bileziğin gramı 1500, gram altın 1500, çeyrek altın 2700 TL’ye satılırken şu anda ise gram altın 1600 TL, çeyrek altın 2900’den alıcı buluyor.

FİYATLAR ARTIYOR

Arefe gününden bu yana yüzde 5’lik artış olduğunu belirten  Zonguldak  Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik düğün mevsiminin açılması ve  gurbetçilerin gelmesi ile biraz olsun canlılık yaşadıklarını, ifade ederek şunları söyledi;
“Altının fiyat olarak yukarı gideceğine tahmin ediyoruz. Bunun sebebi, bastırılmış dövizin fiyatının patlaması ve Amerika iki dönem daha faiz artırımına giderek ancak onun da artık arttıramayacak duruma gelmesi. Altın kesinlikle yukarı gidecek. Düğün, nişan, söz, sünnet düğünleri var. İnsanlar artık çok az artık alarak günü geçiştirmeye çalışıyor. Maalesef ekonomik sıkıntılardan dolayı düğünler vasat. Gurbetçilerden bir haber bekliyoruz. Gurbetçilerin ülkedeki döviz açığını gidermesi konusunda ülkeye çok faydalı olacağını düşünüyorum. Eylül ve Ekim'den sonra büyük bir durgunluk olacağını öngörüyoruz."
 
(Haber - Ercan Aygün)