Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktar oğlu 'Bütünleşik Planlama ile geleceğin çok Fonksiyonel Ormanlarını kurmak için çalışıyoruz" dedi. 
2024 - 2026 yılları Döner Sermaye bütçe hazırlıkları Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde gelir-gider bütçesi ile izleyen iki yılın tahminlerinin tespit edileceği bütçe toplantıları  sona erdi. 
Konu hakkında Orman Bölge Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı
Genel  Müdürlüğümüzün  stratejik  planları  ve  politikaları doğrultusunda Türkiye Yüzyılı vizyonuyla hazırlanmakta olan   Döner Sermaye Bütçe Teklifleri, gelir-gider denk bütçe olacak şekilde hazırlanmasına ve gelir tahminlerinin  en doğru şekilde  bütçeye yansıması hedeflenen ve bu doğrultuda  Bölge Müdürlüğümüze bağlı 14 Orman İşletme Müdürlüğü ve  Fidanlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen bütçe toplantılarının sonuncusu Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü toplantısı ile gerçekleştirildi.

Toplantıya; Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu riyaesinde Bölge Müdür Yardımcımız  Sayın Mehmet Pınar, Ağaçlandırma ve Silvikültür, Makine İkmal, İşletme Pazarlama, Orman İdaresi ve Planlama, Mali İşler Şube Müdürleri, Zonguldak İşletme Müdür Vekili ile İşletme Şefleri tarafından katılım sağlandı.

Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu yaptığı konuşmada gelirlerin arttırılarak azami tasarrufla giderlerin azaltılması ve kurumsal verimliliğe vurgu yaparak “Bölge Müdürlüğümüzün süreklilik gösteren görev ve fonksiyonlarını yürütebilmesi için ayrılacak kaynakların etkin ve verimli bir biçimde değerlendirilmesi,   toplam bütçe  içerisinde ana ormancılık faaliyetlerinin payının arttırılması hedefliyoruz” dedi.

İşletme Müdürleri  tarafından sorumluluk alanlarında  yürütülen ormancılık faaliyetleri hakkında  yapılan bilgilendirmeyle başlayan toplantılar, İşletme Şefleri tarafından  İşletme Şefliklerinde  yürütülen faaliyetler, gerçekleşmeler ve takip eden yıllarda yapılması hedeflenen çalışmalar hakkında  detaylı anlatımlarla devam etti.

Döner Sermaye bütçe hazırlıkları ile sürdürülebilir orman yönetimi çerçevesinde, ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve devamlılığını sağlayacak şekilde hazırlanan planların bütçesi oluşturulacaktır."

(HABER MERKEZİ)

Editör: Metin Özden