Ülke genelinde yaklaşık 4 milyon kişiyi ilgilendiren Aile Destek Paketi süresi uzatıldı. Zonguldak dahil 81 ilde Aile Destek Programı'ndan faydalanan kişiler tarafından karar sevinçle karşılandı.Aile Destek Paketi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine uzatıldı. Yaklaşık 4 milyon hanenin 12 aydan bu yana faydalandığı aile yardımı 1 yıl daha ödenecek. Çünkü Aile Destek programının devam etme kararı alındığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hemen sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahir Özdemir Göktaş’tan da önemli açıklamalar geldi. Peki Aile Destek paketine zam geldi mi? Aile Destek paketi zamlandı mı? Son dakika Aile Destek paketi gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

ZONGULDAK DAHİL 81 İLDE AİLE DESTEK PAKETİ UZADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Zonguldak dahil 81 ilde Türkiye Aile Destek paketi uzadı. Paketten yararlanan vatandaşlar arasında karar sevinçle karşılandı. Konu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 milyon vatandaşın faydalandığı aile yardımını uzatma kararı aldıklarını duyurdu. Aile Bakanlığı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hemen ardından bir açıklama yaparak aile destek paketi için e-devlet başvurularının açıldığını bildirdi. Mevcut durumda ise Aile Destek paketi yardımı hanelerin gelir durumuna göre 850 ila 1250 TL arasında aylık olarak ödeniyor. Ayrıca Anaokulu ve anasınıfı çağında çocuğu olan ailelere de ek olarak 350 ile 650 TL arasında değişen çocuk destek bileşeni yardımı veriliyor.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Aile Destek paketi başvurusu e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. TC kimlik numaranızı ve şifrenizle birlikte e-devlet girişi yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan aile yardımı başvuru formunu doldurabilirsiniz. Aile yardımından hane içindeki kişi başına düşen geliri Asgari ücretin üçte birinden az olanlar faydalanabiliyor.

(Haber Merkezi)