Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Aşağı Dağ Köyü Hıdırlar Mahallesinde trafik akışı ve görüşünü engelleyen 80 yıllık yapı Köy Muhtarı İsmail Sevim’in girişimleri ile yıkıldı. Yıkım sonrasında yol genişletme çalışmaları yapılarak, trafik rahatlayacak.
İŞ MAKİNALARI İLE YIKILDI
Alaplı Özel İdare Bakımevi tarafından yıkım çalışması yapılan ve geçmişte samanlık olarak kullanılan 80 yıllık yapı mülk sahibinin yol için arazisini hibe etmesiyle örnek bir dayanışmanın ortaya konulmasına vesile oldu. 
AİLE YIKILMASINA ONAY VERDİ VE YOLA HİBE ETTİ
Köy Muhtarı İsmail Sevim’in ısrarlı talebi kırmayan arazi sahibi Hıdırlar Mahalesi yol virajında yer alan ve defalarca kazaya neden olan yapının yıkımına onay verdi. Alınan onayın ardından yapı iş makinaları tarafından yıkıldı ve trafik görüş alanı ile akışında yaşanan sıkıntı ortadan kalktı.
MUHTAR SEVİM, “HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Muhtar Sevim, “80 yıllık bir yapıydı. Sahibi Dayım merhum Ahmet Çevik. Eşinden rica ettim oda beni kırmadı ve yapıyı yıktık. Bu alanda alt yapıyla yoluyla daha modern bir görüntü sağladık. Şimdi yıktığımız alanda yolu genişletip, beton yada sıcak asfalt yapacağız. 
Köyümüze ayrıca 6 Çeşme, bir Çeşme tadilatı, çim futbol sahası kazandırdık. Hizmetlerimiz saymakla bitmez önümüzdeki dönem için halkımız bize destek verir ve tekrar göreve seçerse, hizmetlerimiz artarak devam edecek. Başta 2 Çeşme daha yapacağız bir
Çeşmemizi tadilata sokacağız. Mezarlıkları ile camisi, okulu ile örnek olmayı sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi