Türkiye Emekliler Sendikası'nın 81'deki teşkilatlanması tamamlandı.
Türkiye Emekliler Sendikası Zonguldak yönetim kurulu Fikret Zaman, Tüzüğün tamam olduğunu ve İçişleri bakanlığına başvurduktan sonra sendikanın resmiyet kazanacağını belirtti.Zonguldak'taki emeklerin kendileriyle dirsek teması içerisinde olmalarını isteyen Fikret Zaman, sendikaya tüm emeklerin üye olabileceğini belirterek şunları söyledi;
"Türkiye genelinde 81 ilde örgütlenmesi yapılan Emekliler Sendikası'nın Zonguldak il teşkilatı oluşturuldu. İl teşkilatına seçilen arkadaşlar oldu. Ben de onun içerisindeyim. Yönetimin içerisindeyim.  Tüzük her şey hazır.
İçişleri Bakanlığına müracaat ederek Türkiye'de emeklilerin yani Emekliler Sendikası'nın kuruluşunu resmileştirmiş olacağız. Bütün herkesin çalışanları, işçilerin, memurların, herkesin bir sendikası var. Şimdi bizim emeklilerin haklarını savunan kuruluşun olmadığı için dernekler biliyorsunuz hiçbir özelliği yok derneğin. Sendika, olursa hak aramada sendika daha önemli biliyorsun.  Sendika anayasada da var. O amaçla bunu kuruyoruz. Gelişmiş ülkelerde aynı bizim gibi emeklilerin sendikaları da var Biz de onları örnek alarak Türkiye'de Emekliler Sendikası'nı kurmuş oluyoruz.  İçişleri Bakanlığına müracaat edildiğinde resmiyet kazanmış olacak. Zonguldak'taki emekliler bizimle beraber dirsek temasında olsunlar. Çünkü bu her emekliyi kapsıyor.  Siyasi bir rengimiz yok. Zonguldak'ta böyle bir kuruluşun kurulma çalışmasının olduğunu Zonguldak halkına da duyurmuş oluyoruz.  
SGK'dan, BAĞKUR emekli sandığı fark etmez tüm emekliler sendikamıza üye olabilir"

(Haber – Ercan Demir)