GMİS Genel Başkan Yardımcısı İhsan Mutlu'yu ziyaret eden Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, "Türkiye genelinde 900 şehit madenci yakını işe girecek" dedi.


Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, GMİS Genel Başkan Yardımcısı  İsa Mutlu'yu ziyaret etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsa Mutlu: "Çetin başkan uzun zamandır bir mücadele içinde, bizde ona destek veriyorduk. Emeğin taktir edilecek durumda. Yapmış olduğu mücadele taktir edilecek durumda. TTK'ya işçi alımı için mücadele veriyoruz. Kömürün değeri ce deprem bölgelerinden yaşananlardan sonra işçi almanın tam zamanı. İşe alınacak olan maden şehidi ailelerinin bir kısmını TTK'da yer üzerinde istihdam edebilirmiyiz diye istişare yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu temennimiz gerçekleşir."


GMİS'in büyük emeği olduğunu söyleyen Çetin Yiğit: "Bu yasa çıkmadan önce 2003 -2014  yıllarını kapsıyordu. Nihayet sonuç güzel oldu. Tarih sınırlamasının kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müracaatlar başladı, 900 civarında başvuru var. SGK'nın oluşturduğu bir komisyon kurulacak, 2 ay içerisinde istihdam gerçekleşir diye düşünüyorum."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi