— ÖZEL HABER — 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Zonguldak’ta kurulan Hayvan Pazarı’nda beklenen yoğunluk yaşanmadı. Küçükbaş hayvanların 8 bin liradan, büyükbaş hayvanların ise 13 bin liradan satıldığı Hayvan Pazarı’nda bir çok eksiklik mevcut. 
Hayvan Pazarı’nın bulunduğu alanın vatandaşların bilmemesine çözüm bulunmasını talep eden Hayvan Satıcıları; sabah,öğle ve akşam saatlerinde mevcut alanın anons yapılmasını Belediye Başkanı’mız Sayın Tahsin Erdem’den talep ediyoruz. Çünkü vatandaşlarımız burayı bulmakta zorluk çekiyor dediler. 

“HAYVAN PAZARININ BULUNDUĞU YER BİLİNMİYOR” 

Hayvan Pazarında bulunan hayvan satıcısı Hasan Alkan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların fiyatlarını açıkladı. Hayvan pazarının bulunduğu yerin bilinmemesinden kaynaklı satışların az olduğunu belirten Hasan Alkan yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi,” Yerimiz şu an bilinmiyor. Gelen müşterilerimiz soran arkadaşlarımız bulmakta güçlük çekiyorlar. Tabelamız yok.  Dün kendi aramızda para toplayıp tabela yaptırdık asılması için belediyeye takdim ettik. Müşterilerimiz burayı rahat bulabilsinler diye çünkü kurbana 3-4 gün kaldı. Herkesin hayvanı yatıyor. Üç beş arkadaşımız bu sene hayvan satışı yapıyor. Buraya ilk geldiğimizde zabıta memurlarına yerimizin rahat bulunabilmesi için talebimizi ilettik. İlk gün belediye tarafından iki defa anons gerçekleştirilmiş, daha sonra yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Küçükbaş hayvanlarımız 7.500 TL’den başlıyor. 15.000 TL’ye kadar devam ediyor. Paskül oranı dediğiniz canlı paskül tartım oranı 200 liradır. Büyükbaş hayvanlarımız 90.000 TL’den başlayıp 130.000 TL’ye kadar devam ediyor. Geçen seneye oranla alım düştü.
Ümidimiz yüksek vatandaşlarımız gelirse hayvanlarımızı satmaya devam edecez. Bayramın dördüncü gününe kadar buradayız. Sonrasında toplamaya başlayacağız.
Hayvanların ilaçlanması konusunda bugün yapılacağı söylendi fakat bu saate kadar gelen olmadı. Akşam üzeri gelirler diye ümit ediyoruz. Yapılırsa seviniriz, biz bile sinekten duramıyoruz hayvanlar ne yapsınlar. Bir çuval yem 650 lira, bir balya saman 125 liradan satılıyor. Müşterilerimizi bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi. 


 

Muhabir: Neriman Dengiz