Zonguldak siyaset dünyasında, cesareti, çalışkanlığı ve dik duruşu ile tanınan Memleket Partisi eski İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Mukadder Yalçın'ın (MUKO) birinci sıradan aday olmasını engellemek ve yerine kendi adamlarını koymak isteyen bazı siyasetçilerin partinin genel merkezinde kulis çalışmaları yaptığının ilimiz siyaset kulislerine yansıması üzerine, Memleket Partisi Zonguldak teşkilatları ayağa kalktı.

Zonguldak'ta çok geniş ve köklü bir ailenin mensubu olan, halka yakınlığı ile kent merkezlerinde olduğu kadar, kırsalda da karşılığı olan, tabandan büyük destek gören Mukadder Yalçın'ı milletvekili olarak görmek istediklerini belirten üyeler parti genel merkezine çağrıda bulundu.

Memleket Partisi henüz parti tüzel kişiliği kazanmadan önce Memleket Hareketi'ne Zonguldak'tan tek başına destek veren, sosyal medya, yazılı ve görsel basın yolu ile sürekli Memleket Hareketi'ne destek verip, Muharrem İnce'nin bütün toplantılarına katılan, Zonguldak'ta tamamen kendi olanakları ile il ve ilçe teşkilatlarını kurup, il binasını kiralayıp teşrif eden, tek başına çıktığı yolda Zonguldak'ta Memleket Partisi'ni, ilimizin önde gelen siyasi partilerinden biri haline getiren, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için birkaç gün içinde bin 200 imza toplayan Mukadder Yalçın, parti yöneticileri ve üyelerin yoğun talebi ile il başkanlığından istifa edip, milletvekili aday adayı olmuştu.

Zonguldak'ta Memleket Partisi rüzgarı estiren ve siyaset kamuoyunda isminin kısaltılmış hali ile MUKO olarak tanınan Mukadder Yalçın'ın yerine birinci sıraya kendi adamlarını yerleştirmek isteyen bazı siyasetçilerin Memleket Partisi Genel Merkezi'nde bu yönde çalışma yaptıklarının öğrenilmesi üzerine, partinin tüm teşkilatları Mukadder Yalçın'a destek vererek, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Genel Merkez yöneticilerine seslendi.

Memleket Hareketi ve Memleket Partisi'ne hiçbir katkıda bulunmayıp, dışarıdan seyreden bazı siyasetçilerin, partinin Zonguldak'ta ulaştığı potansiyeli gördükten sonra, birinci sıra adaylığı için partide hiçbir emeği bulunmayan kişileri önerip, partini ayarını bozmaya çalıştıkları öğrenilmesi üzerine Genel Başkan Muharrem İnce ve Genel Merkez yöneticilerine çağrıda bulunan parti yönetici ve üyeleri, " Birinci sıra adayımız MUKO'dur. Mukadder Yalçın, Memleket Partisi'nin Zonguldak'taki emektarı ve kurucusudur. İlk andan itibaren Sayın Genel Başkanımızın yanında yer almış ve hiçbir koşulda terk etmemiştir. Toplumda büyük bir karşılığı oluşmuş ve partimizi üst seviyelere taşımıştır. Birinci sıra adaylığı için hariçten kimse kabul etmiyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da bu tür taleplere itibar etmeyeceğini biliyoruz. Mukadder Yalçın'ın birinci sıra adaylığı ile birlikte Zonguldak'ta seçimlerden başarıyla çıkacağız" şeklinde konuştular.

HABER: Göksel ÇOLAK

Editör: Haber Merkezi