-ÖZEL HABER-

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Zonguldak ziyareti ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Çolakoğlu ayrıca TTK'ya işçi alım süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak TTK'ya yabancı uyruklu kişilerin kesinlikle alınmayacağını söyledi. Çolakoğlu ayrıca TTK'ya işçi alımı ile ilgili resmi ilan yayınlandıktan sonra nüfusunu Zonguldak'a aldıranların kuraya giremeyeceğini açıkladı. 

"BAKANIMIZ ALANI İLE İLGİLİ ZİYARETLERDE BULUNDU, MADEN OCAĞINA İNDİ"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu Bakan ziyaretleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Bakanımız Vedat Bey Armutçuk'ta bundan bir hafta önce oluşan göçük kazasında oradaki işçilerimize hem bir geçmiş olsun dilekleri iletmek için madendeki göçükte hayatını kaybeden Ramazan kardeşimizin ailesine başsağlığı dilemek için geldi.
Bununla birlikte en son TTK'ya alınacak 2000 işçinin İŞKUR üzerinden müracaatların başladığını ve nasıl oluşacağı konusunda bir bilgilendirme yaptığı tamamen ALO 170 üzerinden ve internet ortamı üzerinden İŞKUR üzerinden müracaat yapılabileceğini, vatandaşların İŞKUR binasına gelmesine gerek kalmadan bu kayıtların yapılabileceğini belirtti. Yine dediğimiz gibi aynı şekilde noter huzurunda elektronik yöntemiyle kura çalışması yapılacak. İnşallah 13 Ekim'de bakanımızın gelmesiyle birlikte TTK'ya yeni işçilerin alınması netleşecek. Bu süreçleri bize kendisi aktardı. Bununla birlikte sendikamızı ziyaret etti, Sendikayı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir araya geldi. Akabinde Amelebirliği, İŞKUR derken kendi Bakanlığı ile alakalı bütün birimleri Zonguldak'ta ziyarette bulundu."
 

"KESİNLİKLE YABANCI UYRUKLU KİŞİLER ALINMAYACAK"
Çolakoğlu: "Kesinlikle yanlış bir bilgi var. Yabancı uyruklu vatandaşların alınacağı ile ilgili bir konu gündeme gelmedi. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlar TTK'da işe alınacak ve yine aynı şekilde Zonguldak Karabük, Yenice ve Bartın nüfusuna kayıtlı vatandaşlar işe alınacak. Kesinlikle başka bir uyruklu vatandaş TTK'da işbaşı yapamayacak böyle bir durum yok. Zaten sistem de onların girişini kabul etmeyecek."
 

"İLAN SONRASI HİÇ BİR KAYIT GEÇERLİ OLMAYACAK"
Ahmet Çolakoğlu: "TTK ilanı çıkmadan önce Zonguldak nüfusuna kayıtlı olmak şartı var. Ben bugün nüfusumu Zonguldak'a aldım kayıt yaptırıyorum diye bir şey yok. Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olma şartı var. Bir de Zonguldak'ta ikametgah şartı ve Zonguldak doğumlu olma şartı var" dedi. 
 

Kaynak: Ender Yüksel