Karayılmaz, "Bu memlekette yaşayan bir insan olarak yağışın ne kadar fazlalaştığını Metrekareye düşen yağış miktarının ne kadar değiştiğini ve toprak kaymalarının ne kadar çok olduğunu şahit oluyoruz. Tabii biz de ona göre bir takım önlemler almak durumundayız. Önlemlerimizi buna göre hazırlıyoruz. Bütçemizi de bu doğrultuda yaptık” dedi.

İl Özel idaresi genel Sekreter Ahmet Karayılmaz yaptığı açıklamada bütçeyi şu şekilde değerlendirdi:

"2023 yılını afetlerle geçirdik, çok ciddi harcamalarımız olmuştu. 2024 yılında da İl Genel Meclisimize teklifimizi sunduk. İl Genel Meclisi üyelerimiz ve başkanımız bu konuda bir çalışma yaptılar. 20 günlük çalışmanın sonunda 1 milyon 250.000 TL gibi ciddi bir rakam İle 2024 yılı bütçesi onaylandı. Umarım 2024 yılında kazasız belasız, heyelansız ve felaketsiz bir dönemde ciddi işler yapmayı Rabbim nasip etsin. 

Hepimize bütçemiz hayırlı olsun. Bizim için şu an için ekstrem bir durum olmadığı sürece içerisinde bütçeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yani bu afetlere göre artık kendimizi hazırlamalıyız. İlimizde bir yağış rejimi iklim değişiklikleri ciddi bir şekilde hissediliyor. Ben hep şunu söylüyorum uzun yıllardır. Bu memlekette yaşayan bir insan olarak yağışın ne kadar fazlalaştığını Metrekareye düşen yağış miktarının ne kadar değiştiğini ve toprak kaymalarının ne kadar çok olduğunu şahit oluyoruz. Tabii biz de ona göre bir takım önlemler almak durumundayız. Önlemlerimizi buna göre hazırlıyoruz. Bütçemizi de Bu doğrultuda yaptık” 
 

Kaynak: Ercan Demir