İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, 2023 yılının Aralık ayının son birleşiminde bütçe görüşmeleri esnasında  AK Parti grup başkan vekili İsmail Terzi ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Nebahattin Yılmaz'ın özel idare çalışanların işe geç başladığı işlerin tamamlanamadığı şeklindeki eleştirilere sert yanıt verdi

2024 yılının aralık ayı İl Genel Meclisi'nin ilk birleşiminde söz alarak konuşma yapan il özel dersi Genel Sekreter Ahmet Karayılmaz eleştirilere katılmadığını ifade ederek şunları söyledi:

''HERHANGİ BİR BAHANENİN ARKASINDA OLMAYI HİÇBİR ZAMAN KABUL ETMEDİK''

 2023 yılının ilimiz açısından birçok olayla anıldığını hep beraber gördük. Dolayısıyla 2024 yılının da güzelliklerle anılmasını her şey gönlümüzce olmasını açısından daha verimli, daha  pozitif bir ortam içerisinde yol almasını diliyorum. Hepinize yeni dönemde başarılar diliyorum. Bütün bunların yanında  İsmail abimin de (Terzi)  tutanaklardaki açıklamalarını okudum. Sonra da arkadaşımız da dillendirdi. Tabii ki herhangi bir bahanenin arkasında olmayı hiçbir zaman kabul etmedim. Ortada bir gerçek var. Bu gerçekleri.  paylaşmak lazım. 

''ÖZEL İDARENİN BİR İÇ DİNAMİĞİ VAR ÇALIŞMA PRENSİBİ VAR ÖZEL İDARE EN PROMOSYON ŞEKİLDE ÇALIŞAN BİR KURUMDUR''

Siz kendi açınızdan  Haklı sitemlerinizi yapıyor olabilirsiniz ama buranın bir iç dinamiği var ve çalışma prensipleri var. Burası ilimizin her zaman söylediğim gibi en profesyonel çalışan lokomotif kurumu olarak zaten herkesçe bilinmekte. Değerli dostlar İlk yatırım programımız eee ve Köydes programımız biliyorsunuz birinci dilimleri zaten  Haziran, Temmuz, Ağustos döneminde geliyor. ikincisi de Aralık'ta geliyor. Nakit olarak elimizde hangi nakit materyalimiz varsa onları çok ciddi bir ivedilikle planlıyoruz. Özellikle bu sene çok ciddi bir şekilde orada yazılan 120 bin ton da  yanlış yazılmış.180 bin tonun üzerinde bugüne kadar bir çalışma yaptık. Şimdi şunu tasavvur etmenizi düşünüyorum. Arz ediyorum günlük plentemizden 1000'er ton yazın maksimum verim almaktayız.  Dolayısıyla günlük 1000 tonun üzerine çıkma şansımız yok. Bu kapasitede çalışıyorsunuz. Ve  yaklaşık 180 nin ton demek iki plentimizde 3 ay boyunca hiç aralıksız Çalışmış olmak demektir. Yani eleştirirken bunları da göz ardı etmememiz lazım. Biz Mayıs ayının başında asfalt dökmeye başladığımızda  bizim Temmuz ayındaki felaketten sonra yaklaşık 2.5 ay hiçbir şekilde  yol yapmadan,  Bütün araçlarımız gereçlerimizde selin izlerini silmeye çalıştık. Bunu bitirdikten sonra tekrar programımıza yola revan olduk.  Programımız bitmeden Kasım ayının içinde tekrar aynı bir şekilde çok farklı bir felakete ilimiz karşı karşıya geldi. Tabii tekrar biz eee bu felaketlerle de eee uğraşma, özellikle heyelan noktasında çok ciddi çalışmalar oldu.  Bunları bertaraf ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bunların bir bahane olarak üretilmesi çok  doğru değil. Yani ben bunu bir bahane olsun diye söyle. Ama hani bir şeyi canlandırmak noktasında da hani kafanızda canlandırın. Bunun bizim elimizde günlük  5000 ton kapasitesi vardı da biz çalışmadık diye bir konu olmaz.

''SABAHLARI ŞANTİYELERİMİZ ARI KOVANI GİBİ''

 Ayrıca personel arkadaşlarımızla ben gerçekten teşekkür ediyorum. Bakın hiçbir fedakarlıktan kaçınmaksızın iki gün önce başımıza gelen bir olayı anlatayım. Buradan Erzurum'a cenaze gönderdik. Karabük'ü geçer geçmez araba hararet yaptı. Ve o çocuklar yılbaşı gecesini şeyde geçirdiler. o cenazeyi beraber geçirdiler. 2 günde gittiler. Bıraktılar. Teslim Geldiler. Hani işle ilgili sabah 8.5'da işte 11'de başlanıyor. Böyle bir şeyin olma şansı yok. O zaman şunu söylerim. Bütün arkadaşlarım lütfen saat sabah 8'de o arı gibi kovan gibi olan şantiyelerimize bir gitsinler. Ya ben çok gerçekten gitmenizi isterim. Özellikle de Rica ediyorum. Çok mutlu olurum. Ya insanların böyle  kovandan çıkar da bal toplamaya giden arılar gibi nasıl çalıştığını o zaman daha eee empati yapma şansına sahip oluruz. Bu anlamda hani işin sağ saklanması ha kalitede düşüklük olabilir. İklimden düşer. Kalitesi zaman zaman gelir düşer. Bütünün kalitesinden düşer. Bunları oturur tartışırız ama arkadaşlarımızın çalışma performansları gerçekten inanılmaz düzeyde. Bakın haftalardır izin yapmayan arkadaşlarımız var. Cumartesi pazar yüküyle inanılmaz çalışıyorlar.

''ARAÇLARIMIZ BU YIL YENİLENECEK''

Bizim araçlarımız ne yazık ki  bu yıl inşallah bunların hepsini beraber bertaraf edeceğiz. Çok daha kaliteli araçlarla, çok daha hızlı ve ekonomik bir şekilde hizmet verme şansına sahip olacağız. Bu anlamda bizi de anlayışla karşılamanızı önemle arz ediyorum. İnanın bunları söyledik Hepsinde haklılık paylarınız olabilir ama inanın bunları çok ciddi bir şekilde de takip ediyoruz. Ben ilginize çok teşekkür ediyorum. Tekrardan 2024 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Saygılar sunuyorum"

Kaynak: Ercan Demir