Dile kolay…

Tam 21 yıl…

Katıldığı ilk seçimde iktidar olup, o günden bugüne milletin teveccühü ile katıldığı her seçimi kazanan müstesna bir siyasi parti…

Ak Parti 21 yaşında…

14 Ağustos 2001'de, Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurulan Ak Parti, "Bir olduk, 21 olduk" sloganı ile kuruluş yıldönümünü kutluyor.

*

Peki, Ak Parti nasıl bir siyasi parti ?..

Öncelikle Ak Parti Bartın Milletvekili ve  Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç'un deyimi ile "dünyanın en büyük siyasi partisi" olduğunu ifade etmek gerekiyor.

Sayın Tunç, bu sözleri Ak Parti'nin ilk iktidar, kendisinin de ilk milletvekili olduğu dönemlerde söyledi.

Zaman Yılmaz Tunç'u yanıltmadı, Ak Parti'nin üye sayısı çığ gibi büyüyüp, günümüzde 11 milyon 300 bin'e ulaştı.

Ak Parti, dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir başarıya imza atarak, tam 20 yıllık aralıksız iktidarı ve 11 milyon 300 bin üyesi ile 21. " kuruluş yıldönümünde " dünyanın en büyük siyasi partisi "ünvanını korumaya devam ediyor.

*

Muhalefet cenahı inkar edici olsa da, Ak Parti iktidarları döneminde bölgemizde gerçekleştirilen devasa fiziki yatırımları görmezden gelmek olası değil...

Yıllardır sürüncemede kalmış karayollarının tamamlanması, köylerimize getirilen fiziki yatırımlar, Prof.Dr. Teoman Duralı Tünellerinin açılması, Zonguldak-Filyos yolunda açılmaya devam eden tüneller ve yol çalışmaları, 400 yataklı devlet hastanesinin tamamlanması ve benzerleri…

Bartın ilimiz zaten kendini aşmış durumda…

Eğer, yolunuz Bartın'a düşerse, Amasra Tüneli'nden geçerseniz, Kurucaşile Tünellerinden geçerseniz, o devasa viyadükleri ve köprüleri görürseniz, devletimizin bölgemize yaptığı yatırımları uzaktan değil, yakından görmüş olursunuz.

Karabük'e yolunuz düşerse birbiri ardından devam eden tünel serisini yakından görürsünüz.

Esasen, Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından ikisi yine Zonguldak'ta gerçekleştiriliyor.

Filyos Projesi tamamlanmak üzere…

Dünyayı kıskandıran doğalgaz çalışmaları yine Zonguldak'ta…

*

Türkiye'nin her köşesinde gerçekleştirilen fiziki yatırımlar bir yana, eğitim, sağlık, sosyal yaşam ve benzeri konularda reform düzeyinde gerçekleştirilen çalışmaları görmek isteyenler çok net bir şekilde görebilir.

Ya da, geçmişte hastane çilesini yaşamış olanlar, hastanelerde rehin kalmış olanlardan veya yağ, tüp kuyruklarında ömür tüketenlerden öğrenebilir.

Sözün özeti şudur…

Ak Parti, sırtına giydiği ateşten iktidar gömleğine rağmen tam 21 yıldır milletin teveccühünü kazanmaya devam ediyorsa eğer…

Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri ile…

"Bir olduk, 21 olduk" ifadesi sadece 11 milyon 300 bin Ak Parti üyesine değil, Türk Milleti'nin tamamına hitap ediyor demektir.