AK Parti'de belediye başkan adayları 15 Ocak'ta açıklanacak.Ak Parti Genel Merkezi bir çok il,ilçe ve beldelerde mevcut belediye başkan adaylarıyla yola devam kararı aldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,bizzat teşkilatlarla kendi görüşerek,bölgenin belediye başkanlarını dinleyerek,anket sonuçlarına bakarak ve mevcut başkanların görev süresince hizmetlerini ele alarak adayları değerlendiriyor.
"ZONGULDAK'TA ULUPINAR RÜZGARI ESTİ"
Yeni Adım internet sitesine Ak Parti kulislerinden geçtiğimiz günlerde Özcan Ulupınar'ın aday olacağı bilgisi gelmişti. Sitemizde yayınlanan haberin ardından Zonguldak'ta Ulupınar rüzgarı esmişti.Başından beri "aday benim" diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da, Ulupınar'ın aday olabileceği ihtimali üzerine Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ile Ankara'ya giderek temaslarda bulunmuştu.Ak Parti ve MHP tabanında ise Özcan Ulupınar heyecan yaratmıştı.
"YENİDEN SELİM ALAN"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Aralık'ta Zonguldak teşkilatıyla bir araya geldi. Milletvekilleri,belediye başkanları,il başkanı ve teşkilat mensuplarının temayül yoklamasında Zonguldak'ta yapılan anketlerde 2. sırada adı çıkan Selim Alan'la kazanabileceğini söylemesi üzerine oklar yeniden Alan'a çevrildi.Ayrıca Zonguldak'ta Cumhur İttifakı ortak aday çıkaracak. Erdoğan'ın Zonguldak teşkilatını seçimi mutlaka kazanmaları konusunda uyardığı da öğrenildi.

"GENEL MERKEZ RİSK İSTEMİYOR"
Ak Partililer ise,"Genel Merkez mevcut başkanı değiştirirse kendi başkanlarını başarısız ilan etmiş olur.Yeni adayı da bu durum riske sokar.Genel Merkezde kaybetsek de ,kazansak da mevcutla olsun hesabını il başkanına,vekillere,teşkilata keseriz mantığı var.Zonguldak'ta Ak Parti'nin seçimi kazanabilmesi için CHP'nin adayı da önemli.Son kararı halk verecek.Belediye Başkanlarının halkın gönlüne girebilmesi çok önemli.Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan 25'te 25 diyor.Bu imkansız.Diğer partilerde çalışacak seçimi kazanmak istiyorlar."dediler.


 

Kaynak: Haber Merkezi