49 milletvekili aday adayı arasından 5 milletvekili adayının belirlenmesinde ilk aşama olarak kabul edilen temayül yoklamasının yoğun katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.

Mevcut milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu'nun da aday adayı olduğu temayül yoklamasında delegeler 49 aday adayı için oy kullanacak.

Temayül yoklaması öncesinde aday adayları yoğun kulis faaliyetlerine devam ediyor.

Siyasi partiler tarafından İl Merkezi, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerini kapsayan Vadi bölgesi ve Ereğli-Alaplı bölgesinden aday adaylarının katılacağı temayül yoklaması Ak Parti'nin yeni adaylarının belirlenmesinde kriterlerden biri olarak kabul ediliyor, yapılan oylamanın ardından sonuçlar Ak Parti Genel Merkezi'ne gönderiliyor.

Temayül yoklamasına Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı, il ve ilçe yönetimleri, belediye başkanları ve delegelerin katılması bekleniyor.

Parti içi tartışmalar sokağa taştı

Öte yandan, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nda, Mükerrem Ayçiçek'ten boşalan merkez ilçe başkanlığına atanan Hüseyin Yıldız'ın, yönetim kurulunun istifa etmesini istediği, bu nedenle partide yoğun tartışma ve itişmeler yaşandığı, bu sırada partideki bazı bilgisayarların kırıldığı iddia ediliyor.

Seçimlere sayılı günler kala sokağa taşan bu tartışmaların Ak Parti'ye zarar verdiğini söyleyen bazı partililer, " Herkesin duyarlı olması lazım. Tarihi bir seçime gidiyoruz. Kişisel tartışmaların partiye yansıtılması doğru değil. Herkes kendi siyasi çıkarları yerine, partinin başarısını düşünmek zorundadır. Bu tartışmaların yeri Ak Parti değildir. Herkes kendisini seçime odaklamak zorundadır." şeklinde konuştular.

Ak Parti, kuruluşundan itibaren gerçekleştirdiği temayül yoklamaları ile teşkilatların eğilimini belirliyor. Daha sonra birçok kriterin bir araya gelmesi sonucunda adaylar belirlenip ilan ediliyor.

Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması nedeniyle aday belirleme süresinin kısa süreceği bildiriliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi