AK Parti Zonguldak İl Başkanı  Mustafa Çağlayan 162. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Başkan Çağlayan katıldığı toplantının ardından Zonguldak'a dönerek değerlinderme yaptı.
Başkan Çağlayan "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Toplantımızın ve alınan kararların hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.
Çağlayan Genel Başkan yardımcımız ve Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir başkanlığında İl Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantısı hakkında da bilgi vererek genel bir değerlendirme yaptı.
Çağlayan, "Ankara'da öncelmikle daraltılmış İl Başkanları toplantımızı gerçekleştirdi. Bu toplantıda gerek illeri gerekse 7 Ekim 2023 tarihinde yapılacak olan büyük kongreyi değerlendirdi. Bizler büyük kongre hazırlıklarını yapıyoruz. Sonrasında ise Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Genişletilmiş İl Başkanları toplantısını gerçekleştirdi.
Gerek belediye başkanımız, Genel Genel Meclisi Başkanımız, Kadın Kolları başkanımız, Gençlik Kolları başkanımız ile hepimiz oradaydık. Müzarekeler kısmında ise taleplerimizi ilettik.
Daha sonra ise biliyorsunuz partimiz 22 yaşında ve partimizin kuruluşu ile ilgili ATO Salonu'nda bir etkinliğimiz oldu. "Ak Parti 22 yaşında ve işbaşında" diyerek çok yüksek katılımlı, enerji dolu, heyecanlı teşkilatlar salonu coşturdu. Bu heyecanı görmek yaşamak ve anlamak gerekiyordu. Çok güzel bir teşkilata sahibiz. Önümüzdeki seçimlerde de sonraki seçimlerde de bu heyecanını kaybetmediğimiz sürece başarılı olacağız.
"ÖNÜMÜZDE YEREL SEÇİMLER VAR, ÇALIŞIYORUZ"
Çağlayan yenel seçimler için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Bizler çalışmalarımızı yapıyoruz. Önümüzdek 2024 yılında yerel seçimler var. Seçim çalışmalarını da yapıpıyoruz. Biz her zaman seçimlere hazır bir partiyiz. Teşkilatlarımız çalışmalarını sürdürüyor, Milletvekillerimiz merkezde, ilçelerde, beldelerde , köylerde programlarını yaptılar, vatandaşlarla birlikte oldular"
"CUMHURBAŞKANIMIZ DEDİĞİNİ YAPIYOR, İNSANLARIMIZ GÜVENİYOR BU ÇOK ÖNEMLİ"
Çağlayan, "Cumhurbaşkanımız emekliler konusunda gerekli çalışmaların yapılacağından bahsetti. Cumhurbaşkanımız bir şeyden bahsediyorsa insanlar buna güveniyor. Bu çok önemli. Bizlerde bu çalışmaları heyecanla dinledik. Toplantıların ardından da şehrimize döndük, çalışmalarımıza her zamankinden daha yoğun, daha heyecanlı şekilde devam ediyoruz"

"BİZİM İTTİFAKIMIZ PAZARLIKLARA DAYALI DEĞİL, İLKELERE DAYALI BİR İTTİFAK"
Başkan Çağlayan Cumhurbaşkanının tüm ülke genelindeki vatandaşları Cumhur ittifakı çatısı altına davet etmesini de değerlendirerek şunları söyledi: "Cumhur ittifanına Cumhurbaşkanımız ve bizler çok değer veriyoruz ve kıymetli buluyoruz. Çünkü bizim ittifakımız  pazarlıklara dayanan, aldı-verdilerle, kar ortaklığı gibi bir ittifak değil. İlkeler bazında bir araya gelinmiş partilerden oluşuyor. 
Diğer ittifakın nasıl bir araya geldiğini bütün milletimiz gördü. Kendi içlerinde daha gizli pazarlıklar yapan, kapalı kapılar ardında farklı anlaşmalar yapıp, birbirlerinden sağlayan ki bunlar seçimden sonra ortaya çıktı. Seçim sonrası koltuk kavgasına başladılar. Seçimden önce elele kolkola olanlar gördük ki farklı pazarlıklarla aslında birbirlerinin altını oymuşlar.
Seçimden hemen 1 gün önce ülkeyi teslim etmek istedikleri bir kişiye seçimden 1 gün sonra partiyi bile bırakmak istemediler. Bunun için türlü Ali-Cengiz oyunları çeviriyorlar. Milletimiz de bunları izliyor, Milletimiz bunlara kesinlikle geçit vermeyecektir. Bizler Cumhur ittifakı olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde birlikte geçirdiğimiz her seçimde her kardeşimizi, her hemşehrilerimizi tabiki Cumhur ittifakına davet ediyoruz, oylarına talip oluyoruz. Biz insanlara memleketin hayrına işler yaptığımızı anlatıyoruz. Tabiki herkesi Cumhur ittifakına davet ediyoruz" dedi.
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz