İl Genel Meclisi'min AK Parti Grup Toplantı Odasında gerçekleştirilen meclis grubu'nun 2024 yılı ilk toplantısında;  Milletvekili Saffet Bozkurt, İl Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve AK Parti il genel meclis üyeleri hazır bulundu.

"GENEL MERKEZİMİZ ADAYLARI TİTİZLİKLE BELİRLİYOR"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, toplantı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldak'ta ve bölgemizde meydana gelen sellerdeki hasar onarılması anlamında büyük çalışmalar yaptıklarını belirten milletvekili Saffet Bozkurt ayrıca aday adaylık sürecinin de devam ettiğini de belirterek şunları söyledi:

"Biliyorsunuz meclis bütçe görüşmelerinin akabinde torba yasanın da çıkarılmasından sonra bir 10-15 günlük bir arada oldu. Bu arada bölgemizde Zonguldak'ımızda, Ereğli'mizde, Alaplı'da diğer tüm ilçelerimizde ziyaretler yapalım dedik. Bu noktada daha önce il genel meclis üyelerimizi, özel idaremizi gerçi  çeşitli defalar ziyaret ettim ama toplantılarına katılma imkanım olmamıştı. Hem ziyaret edelim hem görüş alışverişinde bulunalım.  Gerçekten çok bir sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Bölgemizde biliyorsunuz heyelan, sel felaketleri  yaşandı.  Bunlarla ilgili bunların bir an önce sıkıntıların giderilmesi anlamında arkadaşlar istişare edelim, sorunları bir an önce giderelim anlamında bugün il başkanımızla beraber il genel meclis başkanımız ve değerli arkadaşlarımızı ziyaret ettik. İnşallah verimli bir toplantı olur. Bizim amacımız dediğimiz gibi geldiğimiz günden beri tüm Zonguldak'ımızda sorunlarımızın bir an önce minimize edilmesi, ortadan kaldırılması anlamında çalışmalara hız verilmesi. Bunlara ilişkin olarak gerek Zonguldak bürokrasisin  gerekse Ankara bürokrasisin de bakanlıklarda Zonguldak'ın sorunlarını ortadan kaldırabilme veya  minimize etme anlamında elimizden ne geliyorsa bunu yapma çabası, çalışması içerisindeyiz.
 Şu an için önceliğimiz, yaşadığımız bir sel felaketleri var biliyorsunuz. En yakın tarihte Zonguldak merkezimizde yaşadık, Ereğli'de yaşadık, diğer ilçelerimizde yaşadık. En önemli konu bunların ortadan kaldırılması şu an için. Özel güçlenilmesi anlamında tabii ki şimdi bunlar bir anda olup bitecek çalışmalar değil ama biz bunu gerek özel idare genel sekreterimiz, il genel meclis başkanımıza, arkadaşlarımıza bu tür değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Bakanlıklar düzeyinde de inşallah sorumluluklarımızı da alet, edebat anlamında, araç anlam ekonomik anlamda güçlenmeye ihtiyacı var. Tabii ki bu bağlamda diğer vekillerimizle beraber bu çalışma içerisindeyiz. 

GENEL MERKEZ TİTİZLİKLE ÇALIŞIYOR

Aday adayları arasında  hiç kimse bundan üstündür diyebilecek durumda değiliz. Genel merkezimiz de titizlikle çalışıyor. Adaylar tespit edilip,  belirlendikten sonra illerde ve diğer tüm ilçelerde seçimleri alma düşüncesindeyiz. Buna da gönülden yürekten inanıyoruz."

Kaynak: Ercan Demir