Ak Parti’nin Zonguldak’ta kuruluşundan itibaren görev alan İl Başkanları; Polat Türkmen ve il yönetimi, Celil Uzun ve il yönetimi, Hamdi Uçar ve il yönetimi, Zeki Tosun ve il yönetimi, Muammer Avcı ve il yönetimi ile mevcut İl Başkanı. Mustafa Çağlayan ve il yönetim kurulu üyeleri ile Zonguldak belediye başkanı ve Cumhur İttifakı belediye başkan adayı Ömer Selim Alan, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Dilek Kaya düzenlenen iftarda bir araya geldi.

İftarda önemli konulara değinen Ömer Selim Alan ve Mustafa Çağlayan yerel seçim için AK Parti'nin ana kademesinden destek istedi.  

Mustafa Çağlayan yaptığı konuşmada;

"Geçtiğimiz günlerde muhalefetin Genel Başkanı mitingde bir şeyler söyledi kulaklarımıza İnanamadık.  Bir genel başkan bunları söyleyebilir mi? hala bir yerlere koyamıyoruz. Dedi ki ‘’Trabzonlunun CHP'lisi makbuldür. Kuzey güney öyle toplumu ayrıştırıcı birtakım ifadeler kullandı. Biz diyoruz ki bizi yok saymayın bizi ayrıştırmayın bizi bölmeyin, biz Zonguldak olarak kim nereden gelmişse hepimiz kardeşiz. Trabzonlularla başladığı için ben de devam edeyim Trabzonlunun CHP'lisi makbul de MHP'lisi AKP’lisi, Refah Parti’lisi, DEVA Parti’lisi makbul değil mi? Kimin nereli olduğu ona bir üstünlük sağlamaz.  Siz Zonguldak'ta yaşayan Trabzonlu olmayan Zonguldaklıları yok saydınız. Siz Zonguldak'ta bir arada kardeşçe yaşadığımız Rizelileri yok saydınız Giresunluları, Çankırılıları, Kastamonuluları yoksaydınız. 
Bütün Zonguldaklıları yok saydınız. Biz de inanıyoruz ki Zonguldaklılar'da sandıkta sizi yok sayacak.

"ATATÜRK'Ü SEÇİM MALZEMESİ YAPMAYIN!"

Bir de belediye başkanımız üzerinden şu anda yürütülen bir kampanya var. Mustafa Kemal Atatürk üzerine. Kıymetli arkadaşlar sizin şu andaki genel başkanınızın ifadeleriyle sesleniyorum. Sizin genel başkanınız dedi ki, ''Ne zaman sıkışsak Atatürk'e sarılıyoruz. Ne zaman sıkışsak milli mücadelede Atatürk üzerinden konuşup alkış alıyoruz.'' Gündeme getirdiğinize göre sıkıştınız. Bu millet size eğer sıkıştıracaksa önünde hiç kimse durmaz, duramaz. Milletimiz sizi mutlaka, mutlaka sıkıştırmaya devam edecek. Siyaset üretemediğimizde diyorsunuz, Genel başkanları söylüyor’ Siyaset üretemediğimizde biz Atatürk'e sarılırız diyor. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin iradesi ise eğer belediye başkanımızın söylediğini sonuna kadar arkasındayız. Eğer kurucu irade ise bu milletin kurucu iradesi seçimlerde malzeme haline getirilemez. Getirilmesine bizler karşıyız. Seçimlerde ancak ve ancak biz eserlerimizde proje Bu milletin değerlerine karalamadan bu milletin kim olduğuna, nereli olduğuna bakmadan eserle hizmet getirenlerin kadroları olarak bizler bunların hesabını sizlere sandıkta Allah'ın izniyle soracağız.” dedi. 

ÖMER SELİM ALAN: BANA İTİCİ GÜÇ OLUN

Zonguldak Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan konuşmasında,
“Sizler konuya sonuna kadar en az benim kadar vakıfsınız. Burada Zonguldak Belediyesi olarak 5 yılda neler yaptığımıza hep beraber canlı şahit olduk. Zonguldak Cumhuriyetimizin ilk vilayeti, emeğin başkenti ve kabuk değiştiriyor. Hak ettiği hizmetlere hızlıca koşmaya başladık. Mazeret üretmedik. 2 yıl pandemiyle geçti. Başta cumhurbaşkanımızın bakanlarımızın, vekillerimizin, teşkilatlarımızın katkısı, desteğiyle gerçekten yapılamaz, edilemez, aşılamaz, yıkılamaz denilen engelleri bir bir aştık ve yaptık, Zonguldak'ımıza, insanımıza hizmet ettik.
Bizim Zonguldak'ta yola çıkarken sloganımız neydi? Hep birlikte. Hep birlikte yeni Zonguldak'ta ben sizlerin de desteğine ihtiyacım olduğunu hepinizin katkısına ihtiyacım olduğunu gönülden sizlere söylüyorum. Ben bir tek şunun sözünü verebilirim. Hem cumhurbaşkanımız adına hem davamız adına hem de sizler adına en çok ben çalışacağım. Ondan şüphe yok. Ama sizlerin de bu davaya, bu seçimde bizlere itici güç olmanızı istiyorum” dedi.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Muhabir: Ercan Demir