Zonguldak'ta CHP ilçe kongreleri büyük çekişme ve heyecan içinde geçiyor.

4 listenin yarıştığı merkez ilçe kongresinde taraf olması beklenen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın'ın bu süreçte kongreye müdahale etmek ve listelerden birini desteklemek yerine, bütün listelere aynı mesafede durmayı tercih ettikleri belirtiliyor.

CHP Merkez İlçe Kongre sürecinin başlaması ve delege seçimlerinin ilan edilmesi ile birlikte seçimlere katılacak tüm adaylara başarı dileklerini ileten Akın ve Yavuzyılmaz'ın, diğer ilçe kongrelerinde de aynı tutumu izleyecekleri belirtiliyor.

Her iki CHP'li siyasetçinin belli delege grupları üzerinde etki alanı olmasına rağmen, üye iradesinin sandıklara tam olarak yansıması sağlamak üzere kongre tartışmalarından uzak kaldıkları ve sandıktan çıkan sonuca göre oluşacak yeni yönetimlere var güçleri ile destek olacaklarını açıkladıkları ifade ediliyor.

Deniz Yavuzyılmaz ve Harun Akın'ın kongrelere müdahale etmeden tarafsız kalmaları parti tabanı ve delegeler tarafından olumlu karşılanırken, her iki siyasetçiye önyargılı bir şekilde karşı olan bazı muhaliflerin ısrarla Yavuzyılmaz ve Akın'ı "taraf" gibi göstermeye çalışmaları partililer arasında kabul görmüyor.

(Haber: Ersin Çorbacı)