Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Zonguldak Belediyesine bağlı Kent Ormanında yapılan çalışmaları tanıtmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazeteciler kent ormanında belediye başkanı ile birlikte geziye katıldı, kayak pistinde gazeteciler kızak kaydı.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan,“ Gaca ve Kent Ormanı orman bakanlığından tahsisini gerçekleştirdik. Vatandaşların daha rahat vakit geçirmeleri için değişiklik yaptık. Kar yağdığı zaman ayrı güzel oluyor”dedi.

Başkan Alan, Bakan Kurumun Lavuar alanın lansmanını yapacağını ifade ederek, “Murat Kurum 8 Şubat Çarşamba günü bakanımızı misafir edeceğiz. Vekillerimiz İl başkanımız birlikte açılışlar ve lansman olacak. Lavuar alanı lansmanı olacak. Çevre bakanlığımızın yaptığı hizmetleri başkanlığımızın ağzından duymuş olacağız”diye konuştu.

‘GACA’YI EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAK İSTİYORUZ’

Bugün siz değerli basın emekçi arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Sizlere daha önce ki sohbetlerimizde burada sohbet ederiz demiştik. Buradayız. Gacc ve kent ormanı orman bakanlığından tahsisini gerçekleştirdik. Vatandaşların daha rahat vakit geçirmeleri için değişiklik yaptık. Kar yağdığı zaman ayrı güzel oluyor. Yazında serbest ortam oluyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı birlikte başkanlığında katkıları ile 5 milyonluk bir projesi onaylandı. 3 milyon kısmı BAKKA geri kalan başkanlığımızdan aktarıldı. Kayak yaptığı macera parkuru planladık. Bu tür etkinliklerle Gaca’yı tanımlamayı planlıyoruz.

‘LAVUAR ALANIN LANSMANINI YAPACAĞIZ’

Evet Çarşamba günü Meclis toplantısından sonra aktarmıştık. İnşallah bir değişiklik gözükmüyor. Murat Kurum 8 Şubat Çarşamba günü bakanımızı misafir edeceğiz. Vekillerimiz İl başkanımız birlikte açılışlar ve lansman olacak. Lavuar alanı lansmanı olacak. Çevre bakanlığımızın yaptığı hizmetleri başkanlığımızın ağzından duymuş olacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Murat bakanımız Zonguldak’a ne istersek bütün ilçelerimize kaliteli eserler bıraktı. Kendisine teşekkür ederiz. 

‘LAVUAR ALANINA 1,5 AY İÇERİSİNDE BAŞLAYACAĞIZ’

Çarşamba günü daha önce bir ihale yapmıştık. Beklentileri karşılayamayacağı tasfiye yoluna gidildi. O ihale bedelinin 5-6 katı Çarşamba günü bütün halkımıza duyuracağız. Net proje olacak. 1,5 ay içerisinde başlamış olacağız. Bu tür söylentiler çıkabilir. Teşkilat mensuplarımız gereğini yapacaklar. 

'RÖDÖVANS KONUSUNDA HÜKEMETİMİZ GEREĞİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYOR’

Geçen hafta çarşamba günü buna benzer soru sordunuz. Rödavans sorunu takip ediyoruz. Sayın vekillerimizin bugüne kadar olduğu gibi bu Zonguldak’ın sorunu. 7 bin kişiyi ilgilendiren sorun. Hükümetimiz yüklenicilerin taleplerini yerine getirmek için çalışıyor. Sizle buluşmadan önce Valimiz önderliğinde belediye başkanlarımız vekillerimizle beraber toplantı bitmeden ayrılmak zorunda kaldım. İnşallah en kısa zamanda ailelerini rahatlatacak yerli kömürümüzü kullanımı noktasında gerekli adımlar atıldı. Erdemir olsun, Kardemir olsun en kısa zamanda başkanlık nezdinde bunu da tabi vekillerimiz rakip ediyor. Vekillerimiz açıklar.

‘KAR YAĞIŞI İLE BİRLİKTE SIKINTI KALMADI’

Barajla ilgili kar yapışı bizim için önemliydi. Bir hafta önceye kadar sıkıntılarımız vardı. Bu tür yağışlarımız vatandaşlarımızın su sıkıntısı yaşamayacağının müjdesidir.

‘MART AYINDA KÖPRÜNÜN MONTAJI BİTECEK’

Fevkani köprüsü riskli yapı noktasında yakılacağını açıklamıştık. Ankara köprüsünün orada bir çalışma var. Cuma günü inşallah son noktaya geldi. Net bir zaman söylemiyorum ama Mart ayının sonuna doğru köprünün montajı bitecek. Belediyenin orada geçişler olacak. Ondan sonra köprünün yıkılması için sorun olmayacak. 

‘FENER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BÖLGE’

Sezonu dolu dolu geçirmek istiyoruz. Fener bizim için çok değerli. Sayılı doğal güzelliklerini barındıran güzel bir bölge. Orada tescilli ağaçlarımız var. Orası sit alanı. 35 milyon hazır kendi bütçemizle inşallah bitmiş şekilde vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Biz oluruz başkası olur. AK Parti ailesi olarak bütün hizmetlerin üstesine çıkmış şekilde vatandaşımızın karşısına çıkmak istiyoruz.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi