Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu'nda yapılan seçimde Temel Eşgün, başkanlığa getirilmişti.
Şube başkanlığına yeniden aday olan Ali Eşitmez seçim sonuçlarına itiraz etti.

Eğer seçim kararı alınmaz ise işçilerin büyük çoğunluğunun sendikadan istifa edeceğini belirten İşitmez yaptığı açıklamada şunları söyle:

‘’13 Ekim tarihinde daha önceden aranan delegeler imzaya çağırılmış aynı gün olağanüstü kongre tarihi 31.10.21 olarak tayin edilmişti.

Tüzük gereği 60 gün içinde karar verilmesi gereken genel merkez hiçbir inceleme yapmadan aynı gün karar vermiş 14 Ekim de kongre davet mektuplarını delegelere göndermiştir.

31 Ekim’de yapılan olağanüstü genel kurulda kongre yönetmek üzere divan kurulu seçimi yapılmıştır. Divan Genel Merkez yönetim kurulu başkanı Hakan Yeşil Yardımcısı İsa Mutlu üyeler ise Tayfun Demir, Ertan Kaya ve Volkan Yıldız olmuştur.

Divan kuruluna yaklaşık 10 delege ile vermiş olduğumuz önerge divan kurulu tarafından kabul edilmemiş ve delegasyonun oyuna sunulmamıştır.

Divan kurulu kongreyi usulüne uygun yönetemediği gibi tarafsız da kalmamıştır.

Divan kurulu başkan yardımcısı İsa Mutlu aday olmadığı halde adaylardan sonra kürsüye çıkmış ve sanki kendisi adaymış gibi şube başkanı adayı olan rakibim Temel Eşgün’e açıkça destek istemiştir.

Kongrede yaptığı konuşmada usulsüz edebe aykırı aşağılayıcı bir dil kullanarak ve delegasyonu açıkça tehdit ederek sanki kendisi adaymış gibi delegeden oy istemiştir.

olağanüstü genel kurullarda konuşmacıların en fazla konuşma süresi olan 15 dakikayı aşmış ve yaklaşık 1 saatten fazla tarafımıza (şube mali sekreterim adem turgut ve şahsıma) çirkin ağzı alınmayacak hakaret boyunu aşan suçlamalarla (çete lideri, hırsız gibi ithamlarda) bulunmuştur.

yeniden cevap hakkım doğmuşken söz istediğimde kürsüden buna karşı çıkmıştır ve tarafıma cevap hakkı verilmemiştir.

16.02.2022 tarihinde ağır ceza mahkemesindeki davamdan dolayı sendikanın itibarının zedelendiği gerekçesiyle kongreye gidildiğini yapılan kongrede yönetime seçilen şahsın da aynı davadan yargılandığı açık ve nettir.’’

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi