Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu, ekmeğe zam yapılmasın çağrısında bulundu. Daha zamlı maaşlar. Vatandaşın eline geçmeden zam furyası başladığını ve piyasada %100'e varan zamlar nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu belirten Tüketici Hakları Derneği Başkanı Topaloğlu , ekmeği zam yapılmamasını ve devletin fırıncılara destek vermesi çağrısında bulundu.
Ali Topaloğlu yaptığı İstanbul'da şunları söyledi;

"Biliyorsunuz asgari ücret zamları açıklandı. Emeklilerin zammı henüz daha netleşmeden piyasaya nerede bakarsan bakın yüzde yüzlere varan zamlar yapıldı Ve gerçekten bir gün piyasa Artık marketler etiket değiştirmeye bile yetişememekte. Bu nedenle de kasa fiyatlarıyla, raf fiyatlarında çok büyük farklılıklar yaşamaktadır. Bu konuda tüketicilerimizi de uyarıyoruz. Raftaki fiyattan ürünleri satın alabilirler.  Satıştan bu anlamda esnaf kaçınamaz. 

Diğer yandan ilimizde son gün  gündeme gelen ekmek zamları gündeme geldi. Aynı  bugün taksi ücretlerini falan arttıracağı gündeme geliyor. Biz bunları kesinlikle kabul etmiyoruz. Yani bu şöyle bir şey oluşuyor. Vatandaşa kaşıkla bırakıp kepçeyle geri almak anlayışımo reddediyoruz.

Bu nedenle gerek en temel tüketimimiz olan ekmeği ve ihtiyacımız olan diğer ürünlere kesinlikle ve kesinlikle zam yapılmamasını, bu konuda gerekli denetimlerin uygulama yapılmasını illa da bir şey olacaksa da bu konuda devlet ilgili kurumlara girip desteği yaparak bu kesinlikle ve kesinlikle özellikle ekmek zamanı vatandaşa yansıtılmamasını talep ediyoruz.

Bunu asla kabul etmez. Artık gerçekten bıçak kemiğe dayandı. Artık hiçbir ürünü vatandaş alamaz hale geldi. Sağlıklı beslenemiyoruz. Çocuklarımız sağlıklı beslenemiyor. Bu anlamda biz esnafımıza ticaret arabamıza bir kez daha sesleniyoruz sizin aracılığınızla. Keyfi zamlardan kaçının"

Kaynak: Ercan Demir