Almanya'da Çaycumalı gurbetçi vatandaşlarımız adına kurulan " Almanya Çaycumalılar Derneği"nde resmi yönetim bulunmadığı ve yönetimde büyük bir belirsizlik oluştuğu bildiriliyor.

Tuncay Karalioğlu'nun, Almanya ve Türkiye'ye geldiğinde kendisini " Almanya Çaycumalılar Derneği Başkanı" olarak tanıtmasına rağmen, resmi bir ünvanı olmadığı, dernek başkanlığı için gerekli yasal prosedürü yerine getirmediği ve başkanlık yetkisi bulunmadığı ifade ediliyor.

Almanya Çaycumalılar Derneği başkanlık görevinin resmi kayıtlarda halen eski dernek başkanı Şenol Alagöz'ün üzerinde göründüğü, bu durumun derneğin tüzel kişiliği ile Şenol Alagöz için de Alman makamları nezdinde sorun oluşturabileceği belirtiliyor.

İlimizin tanınmış doktorlarından Yücel Alagöz'ün ağabeyi olan Şenol Alagöz'ün başkanlık döneminde Almanya Çaycumalılar Derneği'nin son derece aktif ve yasal prosedüre uygun bir dernek olduğu, ancak dernek başkanlığını bırakmasının ardından büyük bir yönetim boşluğu ve belirsizlik meydana geldiği bildiriliyor.

Tuncay Karalioğlu'nun, Almanya'ya gelen Türk heyetlerine kendisini dernek başkanı olarak tanıtması, ayrıca Türkiye geldiğinde çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaretlerinde de aynı şekilde dernek başkanı sıfatını kullanarak yanıltıcı bilgiler vermesi Almanya'da yaşayan Çaycumalı gurbetçilerimiz arasında yoğun tepkiyle karşılanıyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz