Zonguldak’ın döviz ve altın piyasasının önde gelen firması İlhan Demirci Döviz ve Kuyumculuk sahibi Ethem Demirci, piyasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
14 Mayıs seçimleri öncesi Döviz ve Altın fiyatlarında artış olduğunu ancak şimdilerde piyasaların durulduğunu belirten Ethem Demirci 28 Mayıs seçimleri öncesi dövizde artış beklemediklerini ancak yıl sonuna kadar altın fiyatlarında artış olabileceğini ifade etti.

İlhan Demirci Döviz ve Kuyumculuk sahibi Ethem Demirci; “Secim tarihinden iki hafta öncesinden Dolar, EURO ve Altın fiyatları yükselmişti. Türk halkı da bu yükselişin daha da artacağını bekleyerek yatırım anlamında dolar. Euro ve altını daha çok talep ettiler. Şuanda taleplerde bir artış yok. Çünkü secimler bitti gözüyle bakıldığı için fiyatlar geri çekildi. Dolar kuru 22-23 TL’leri görmüştü şuan 20 TL seviyelerinde. Euro 25 TL’leri görmüştü şuanda 22 TL seviyelerinde, altın 2 bin TL’yi geçmişti şuanda 1950 TL civarında, 24 ayar altın da 1370 TL oldu. Şuan için herhangi bir tedirginlik havası olmadığı için fiyatlar biraz geriledi.  28 Mayıs’ta bir seçim daha var. Fakat piyasa bunu anladığımız kadarıyla bu şekilde fiyatlandırdı. Seçimden 2 hafta önceki gibi aşırı yükselmeler olacağını düşünmüyorum. Bu benim şahsi düşüncem. Çok oynak olmaz ama tabi ileriki süreçlerde Amerika’nın veya dış ülkelerin de sıkıntısından dolayı altının biraz daha değer kazanacağı düşüncesindeyiz. Bununla beraber 22 ayar, 24 ayar altın biraz daha fazla değer kazanır gibi görünüyor. Yatırımcılar 
şunu alsın, bunu alsın diye söyleyemiyoruz ama şuandaki görünen durum yılsonuna kadar altının biraz daha değer kazanacağı konusunda  fikir birliğine varıyoruz. Ama tabi biz sunu alin, böyle yapın diyemiyoruz. Altının dış ülkelerden kaynaklı biraz daha artacağı düşüncesindeyiz” dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz